Читај ми!

Фестивал фестивала у јуну

Шеста сезона ексклузивног циклуса Фестивал фестивала на Радио-телевизији Србије. Сваког четвртка у 22 часа на Другом програму премијере победника и учесника престижних филмских фестивала, са свих страна света.

Филмови који су обележили филмске фестивале широм света поново на РТС-у. Најразличитији жанрови, кинематографије и ауторски приступи.

Од октобра сваког четвртка у 22 сата на Другом програму гледаћете филмове, који су имали запажене успехе на водећим интернационалним фестивалима од Кана и Венеције, преко Мадрида, Сан Себастијана, Берлина, Њујорка, па све до Лос Анђелеса.

У деветом месецу шесте сезене ексклузивног циклуса, 06. јуна на РТС 2 гледаћете филм Joe Strummer: The Future Is Unwritten, 2007 Џулијана Темпла.

Као фронтмен гупе "Клеш", Џо Страмер је од 1977. године заувек променио људима животе.

Чак и четири године након његове смрти, утицај је био огроман широм света, и то још јачи него икада пре.

У овом филму Џо Страмер није представљен само као легендарни музичар, већ и као истински представник нашег времена.

Ослањајући се на како заједничку панк прошлост, као и на блиско пријатељство које се развило међу њима у последњим Џоовим годинама живота, Темплов филм је снимљен у част Страмера.

Blindsight, 2006 - Узбудљива прича о пустоловинама шест тинејџера и њиховој жудњи да освоје Монт Еверест.

У опасној мисији која је пуна искушења, једино могу да се ослоне на ни мање ни више него слепу планинарку са Тибета Ерик Вајхенмејер.

Остварење које је режирао Луси Волкер, биће емитовано 13. јуна на РТС 2.

Dark Matter, 2007 - Филм о студенту Ђангу Луу који сања о Нобеловој награди за физику, али је у томе осујећен од стране свог универзитета, што га нагони на ужасан злочин и самоубиство.

Остварење је инспирисано истинитим догађајем када је бриљантни, али незадовољни кинески студент физике 1991. године на универзитету убио шест особа.

Филм који је режирао Шај Женг Чен, биће емитован 20. јуна на РТС 2.

Last Night, 2010 - Драма у којој главне улоге играју Кира Најтли и Сем Вордингтон, на врло узбудљив начин дочарава брачне проблеме и однос супружника. Поред Најтлијеве и Вордингтона, запажену улогу остварила је и Ева Мендес.

Остварење које је режирао Маси Таџедин, биће емитовано 27. јуна на РТС 2.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару