Читај ми!

Одри Тату на РТС-у

Сваке недеље током јуна на Првом програму РТС-а биће емитовани филмови у којима харизматична Одри Тату тумачи главну улогу - "Чудесна судбина Амелије Пулен", "Дивне лажи", "Непроцењиво".

Чудесна судбина Амелије Пулен (Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain ili Amélie, 2001) - Сценарио за филм су написали Жене и Гијом Лоран.

Филм представља идеализован опис савременог начина живота у Паризу, смештен у туристичким деловима Монмартра.

Ово је прича о девојци која је расла одвојено од друге деце. Њена мајка је умрла када је била мала. Њен отац, психолог, никад је није загрлио.

Само би је месечно прегледао, због чега би сваки пут Амелијино срце почело јако да лупа. Њен отац је због тога веровао да се ради о срчаној мани, па ју је склонио од друге деце док је расла. Напустивши кућу да би се осамосталила, она развија необично активан живот.

Амелија је одрасла и постала је конобарица у малом кафићу "Две ветрењаче" на Монмартру, чији је власник бивша циркузанткиња.

Са своје 22 године, Амелија води једноставан живот. Ужива у малим задовољствима. Једног дана, иза зидне плочице у свом купатилу проналази стару металну кутију са разним стварчицама дечака, који је некада живео у њеном стану.

Одлучује да пронађе, сада већ одраслог мушкарца који је ту оставио кутију, како би му је дала. Ако га пронађе, учиниће га срећним...

Филм који је режирао Жан-Пјер Жене, биће емитован у недељу 02. јуна на РТС 1.

Дивне лажи (De vrais mensonges, 2010) - Емили, симпатична фризерка забринута је за своју мајку, која четири године након развода не жели да настави са својим животом.

Када Емили добије анонимно љубавно писмо, одлучује да га пошаље мајци како би јој улила мало позитивне енергије.

Али ту управо и почињу сви проблеми? Очаравајућа комедија, изванредног сценарија, са глумцима који бриљирају...

Филм који је режирао Пјер Салвадори, биће емитован у недељу 09. јуна на РТС 1.

Непроцењиво (Hors De Prix, 2006) - Филм снимљен на основу романтичне комедије Блејка Едвардса Доручак код Тифанија из 1961. године.

Узбудљива прича о младој и распуштеној Ајрин и њеном удварачу, који, иако се чини да нема никакву шансу, на крају осваја њено срце.

Жан је стидљиви конобар у луксузном хотелу и очајнички машта да једног дана постане милионер. Упознаје Ајрен коју окружују богаташи спремни да плате сваки њен рачун. Иако Ајрен бежи од Жана на Азурну обалу, он је ипак проналази и спреман је да потроши последњи евро како би купио њено време.

Филм пун турбулентних преокрета, завршава се у стилу класичних љубавних прича, Жан и Ајрин, возе се на скутеру кроз Јужну Француску и троше последње паре на путарине.

Филм који је режирао Пјер Салвадори, биће емитован у недељу 16. јуна на РТС 1.

Тереза Дескејру (Thérèse Desqueyroux, 2012) - Тестаментарни филм француског редитеља Клода Милера.

Одри Тату игра насловну ролу у овој мрачној породичној драми, улогу несрећно удате, образоване и авангардне буржоаске жене с' краја 20-их година прошлог века, која покушава да побегне од свих баналности провинцијског живота.

Остварење ће бити емитовано у недељу 30. јуна на РТС 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару