Читај ми!

Премијере у мају

На програмима Јавног сервиса током маја биће премијерно емитовани бројни играни филмови, међу којима су "Sky kids", "The Words", "The Conspirator", "One for the Money", "The Whistleblower", "Mr. Brooks" и "Piccadilly Jim" Џона Мекеја.

Од 1. до 31. маја биће приказани:

Sky kids, 2008 - Прича о два дечака, који пролазе кроз невероватна искушења, након што се нађу у авиону, који сплетом непредвиђених околности пада под њихову команду.

Радозналост ће их одвести у свет, за који до тада нису могли ни да наслуте да постоји. Међутим, намеће се питање да ли ће два пријатеља након авантуре успети да пронађу излаз из "Недођије" и врате се у стварност...

Остварење које је режирао Роко Девилирс, биће емитовано 04. маја на РТС 1.

The Words, 2012 - Филм прати више животних прича у различитим временским периодима, од Другог светског рата до данашњице, које се ипак дубоко преплићу.

Радња почиње тако што успешни писац средњих година промовише најновију књигу, која у први мах изгледа као фиктивни роман о младом писцу.

Како не наилази на разумевање и интересовање код издавача, његов ентузијазам и сигурност у себе полако тону, а он почиње да очајава, што додатно утиче на његов лични али и брачни живот.

Игром случаја у Паризу, где је на меденом месецу, у антикварници купује акт ташну, у којој по повратку у САД проналази пожутеле странице на којима је исписан читав роман који никада није био објављен.

У очајању и жељи да се докаже самом себи, али и својој супрузи, млади писац представља целу причу као своју, а она је заправо аутобиографске природе и говори о животу младог Американца у послератном Паризу, његовом браку, смрти малог детета, животним биткама, надама и разочарењима.

Књига наилази на велики успех код публике, а младог писца пресреће сада остарели Американац из Париза, стварни писац приче. Сусрет тера обојицу да погледају, сваки својој истини у очи.

Остварење које су режирали Брајан Клаџман и Ли Стернтал, биће емитовано 05. маја на РТС 1.

The Conspirator, 2010 - Мери Сарат (Робин Рајт Пен) је једина жена оптужена за саучесништво у суђењу због атентата на Абрахама Линколна.

Док се цела нација окреће против ње, она је приморана да се ослони на непоузданог адвоката који мора да открије истину и спаси јој живот.

Остварење које је режирао Роберт Редфорд, биће емитовано 06. Маја на РТС 1.

One for the Money, 2012 - Кетрин Хајгл игра управо разведену и очајну Стефани Плам, која у потрази за послом прихвата да без икаквог тренинга и вештина постане ловац на уцењене главе.

Долази код рођака Винија, агента за кауције, чија фирма и није баш на добром гласу и први задатак јој је да пронађе паметног Џоија Морелија (Џејсон О'Мара), бившег полицајца, кога јуре због убиства.

Ситуација није идеална јер Морели не само што је осумњичени, већ је мушкарац који јој је сломио срце пре неколико година.

Филм је настао на основу серије криминалистичких романа о Стефани Плам, чији је аутор Џенет Иванович.

Остварење које је режирала Џули Ен Робинсон, биће емитовано 12. маја на РТС 1.

The Whistleblower, 2010 - Драма базирана на потресној исповести Кетрин Болковак, говори о трговини људима у ратним околностима.

Полицајац који је радио као миротворац у мисији УН, у Босни, био је главна карика у сексуалном експлатисању жена, што је изазвало велики скандал. Занимљиво је да у филму, поред звучних глумачких имена игра и наш глумац Сергеј Трифуновић.

Филм који је режирала Лариса Кондраки, биће емитован 21. маја на РТС 2.

Mr. Brooks, 2007 - Мистер Брукс (Кевин Костнер) је успешан послован човек, на челу сопствене фирме, узоран муж и отац.

Филм почиње прославом на којој мистер Брукс добија награду "Човек године". Мало касније, Брукс почиње да прича са Маршалом (Вилијам Харт), који се јавља са задњег седишта и који га наговара да "уради то још једном".

Маршал је Бруксов алтерего, најбољи пријатељ, његова мрачна страна која га усмерава и продубљује. Он симболизује и мрачне пориве и генијалност, захваљујући којој мистер Брукс никад није био ухваћен.

Брукс је серијски убица, таква му је природа. Он је, како сам каже - навучен. Та навученост се не објашњава, само се констатује.

Био је чист две године, док га Маршал није наговорио на ново убиство. Брукс убија непознати пар, а сва драж је у осећају. Али сведок убиства почне да га уцењује, и ту креће заплет...

Филм који је режирао Брус Еј Евнс, биће емитован 24. маја на РТС 1.

Piccadilly Jim, 2005 - Дирљива прича која се одвија 1930. године, прати једног Американца са скандалозном репутацијом, који ће да уради невероватну ствар и запањи свет, како би повратио жену својих снова.

Филм који је режирао Џон Мекеј, биће емитован 26. маја на РТС 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару