Читај ми!

Алекс де ла Иглесија

Мај месец је резервисан за мини циклус филмова познатог шпанског редитеља Алекса де ла Иглесија - „Ферпектни злочин“, „Последњи циркус“ и "As lucky as colud have it", који ће бити емитовани суботом од 23 часа на Првом програму РТС-а.

Филм Ферпектни злочин (Prefect crime, 2004), који ће бити емитован 11. маја, прати живот шармантног и амбициозног Рафаела. Он воли атрактивне девојке, елегантно одевене, и девојке о којима се прича. Ради у руководству робне куће. Трансформисао је женско одељење у своје краљевство. Он је рођени продавац - то је његова страст.

Рафаел има амбиције да постане нови менаджер женског одељења. Његов главни ривал за тај посао је дон Антонио, ветеран у послу и већ менаджер мушког одељења.

Као што бива, дон Антонија случајно убија Рафаел, који нема никакав алиби. Једини сведок злочина је Лурдес, наизглед наивна девојка, посесивна продавачица, која претећим порукама добија Рафаела само за себе. Тако почиње њихова "љубав" и Рафаел постаје муж и роб.

Рафаел постаје очајан и заокупљен светом који му креира особа који не личи ни на шта - пакленим безосећајним светом. Обузима га лудило и он почиње да смишља доказ своје невиности, при чему ће најсуровије повредити Лурдес. Он нема избора и не сме направити ниједну грешку. Све мора бити ферпектно.

Остварење Последњи циркус (Balada Triste Trompeta, 2010), биће емитовано 18. маја. Мадрид 1937. године, усред Шпанског грађанског рата.

Док група циркуских забављача одржава представе за децу, њихов наступ изненада прекида долазак војске чији заповедник све чланове трупе присиљава да се прикључе његовој републиканској јединици.

Међу члановима циркуса је и "срећни кловн", који у циркуском костиму и наоружан само мачетом одлази у борбу. А тридесет и шест година касније његов син, такође кловн Ксавијер, присећа се како му је отац 1943. године пред очима погубљен од стране окрутног пуковника Салседа. Траума је трајно обележила Ксавијеров живот, а он још увек памти очеве речи да једног дана постане тужни кловн, те да освети његову смрт.

Истовремено, Ксавијер се са својим конкурентом, кловном Серђом, бори за наклоност лепе али окрутне артисткиње Наталије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару