Читај ми!

Фестивал фестивала у априлу

Шеста сезона ексклузивног циклуса Фестивал фестивала на Радио-телевизији Србије. Сваког четвртка у 22 часа на Другом програму премијере победника и учесника престижних филмских фестивала, са свих страна света.

Филмови који су обележили филмске фестивале широм света поново на РТС-у. Најразличитији жанрови, кинематографије и ауторски приступи.

Од октобра сваког четвртка у 22 сата на Другом програму гледаћете филмове, који су имали запажене успехе на водећим интернационалним фестивалима од Кана и Венеције, преко Мадрида, Сан Себастијана, Берлина, Њујорка, па све до Лос Анђелеса.

У седмом месецу шесте сезене ексклузивног циклуса, гледаћете филм Последња успаванка (The Last Lullaby, 2008), редитеља Џефрија Гудмана.

У овом трилеру са Томом Сајзмором и Сашом Александер у главним улогама, бивши плаћени убица, након што се недавно повукао из посла да би уживао у животу, бори се са досадом коју је пензионисање донело и мора да бира између две ствари: Да се заувек повуче у себе, или да коначно отвори своје срце свету.

Затим следи филм Пут у непознато (The Rabbit Hole, 2010), који је режирао Џон Камерон Мичел.

Бека и Хауи Корбет били су срећан брачни пар чији се савршен свет заувек променио, када је њихов синчић Дени погинуо у саобраћајној несрећи. Бека покушава да редефинише сврху свог постојања у надреалном окружењу породице и пријатеља.

Болна, горка, али често и смешна искуства воде Беку ка проналажењу утехе у мистериозној вези с младим цртачем стрипова Џејсоном, тинејџером који је возио ауто када је њен син настрадао. Опседнутост Џејсоном одвлачи је од сећања на Денија, док Хауи тражи утеху у странцима који му нуде оно што Бека не може да му пружи.

Корбетови, обоје без циља, праве изненађујуће и опасне кораке тражећи пут који ће одредити њихове судбине.

Након тога биће емитован филм Прелепо (Biutiful, 2010), који је режирао Алехандро Гонзалез Ињариту.

Прича о љубави између оца и његове деце, путовање проблематичног човека који жели да помири очинство, љубав, духовност, криминал, кривицу и смртност у опасном подземљу модерне Барселоне.

Он се издржава од новца стеченог ван закона и његова жртва за сопствену децу не познаје границе.

Као сам живот, ово је заокружена прича која се завршава тамо где почиње. Како судбина окружује њега и оне које вара, бледа искупничка светлост пута обасјава заоставштину даровану од оца деци и родитељска рука управља животним коридорима, било светлим, лошим или дивним.

Последњег четвртка у априлу биће емитован филм Још једна година (Another Year, 2010), који је режирао Мајк Ли.

Остварење говори о старом брачном пару, који задржава радост иако је окружен мање-више несрећним пријатељима, рођацима и колегама.

Том и Гери су у браку више од 30 година. Чини се да једино они успевају да задрже своју животну радост, док њихови рођаци, пријатељи и колеге упадају у разне животне тешкоће и депресије.

А живот тог необичног пара испуњен је ситницама које много значе. Брину се за 30-годишњег сина, раде и друже се са пријатељима који имају поприлично несређене животе.

Колико је ко од њих срећан и несрећан, огорчен или не, постаће очигледно кроз њихова бројна дела.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару