Читај ми!

Фестивал фестивала у марту

Шеста сезона ексклузивног циклуса Фестивал фестивала на Радио-телевизији Србије. Сваког четвртка у 22 часа на Другом програму премијере победника и учесника престижних филмских фестивала, са свих страна света.

Филмови који су обележили филмске фестивале широм света поново на РТС-у. Најразличитији жанрови, кинематографије и ауторски приступи.

Од октобра сваког четвртка у 22 сата на Другом програму гледаћете филмове, који су имали запажене успехе на водећим интернационалним фестивалима од Кана и Венеције, преко Мадрида, Сан Себастијана, Берлина, Њујорка, па све до Лос Анђелеса.

У шестом месецу шесте сезене ексклузивног циклуса, гледаћете филм Кривица (Reservation Road, 2007) редитеља Терија Џорџа. Итан Лернер (Хоакин Финикс) на све начине покушава да пронађе човека, који му је у саобраћајној несрећи убио сина и побегао са лица места.

Случајни убица је угледни адвокат Двајт Арно (Марк Рафало), који је у тренутку непажње налетео колима на дечака, који се играо у мраку.

Двајт одлучује да побегне са лица места, мислећи да га нико није видео.

Прогоњен кривицом, он међутим све више размишља да оде у полицију и пријави шта се догодило, али га његова бивша жена убеђује да то не учини зарад њиховог детета.

Са друге стране, док тражи убицу, Итан почиње озбиљно да размишља о освети...

Затим следи филм На трагу прачовека (Man to Man, 2005), чију режију потписује Режи Варније.

Година је 1870. Млади научник антрополог Џејми Дод, одлази на експедицију у екваторијалну Африку.

Заједно са прелепом Еленом Ван ден Енде (Кристин Скот Томас), која продаје дивље животиње зоолошким вртовима широм Европе, Џејми (Џозеф Фајнс) трага за коренима човека и одушевљен је проналаском Ликоле и Токе, двоје пигмеја које води са собом у Шкотску да би их проучавао.

Након тога биће емитован филм Други ветар (Le deuxième souffle, 2007) у режији Алана Корнеа.

Гу, чувени гангстер је управо побегао из затвора. Француска полиција безуспешно покушава да му уђе у траг. Пре напуштања земље, одлучује да посети жену коју воли.

Немоћни да га ухвате, полицајци сплеткаре и праве Гуу намештаљку, да делује као да је издао своје саучеснике, који су му помогли да побегне.

Гу ће учинити све што је потребно да сачува част и поврати поверење својих пријатеља...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару