Читај ми!

Мел Гибсон на РТС-у

Током марта на РТС-у биће емитовани филмови „Хамлет“, „Човек без лица“, „Хотел од милион долара“, „Шта жене желе“, у којима је америчко-аустралијски филмски глумац, режисер и продуцент Мел Гибсон остварио запажене улоге.

На Другом програму РТС-а, 5. марта биће емитовано остварење Хамлет (Hamlet, 1990). Изванредна филмска адаптација класичног дела Вилијама Шекспира, у режији славног Франка Зефирелија.

Краљевић Хамлет (Мел Гибсон) тугује због смрти оца, данског краља. Још га више „изједа" сазнање да мајка није ни два месеца ожалила мужа, а већ се преудала за његовог брата, Хамлетовог стрица Клаудија.

Једне вечери дворска стража обавештава Хамлета, да им се током ноћи указује дух преминулог краља.

Хамлет одлучује да проведе ноћ на стражи, како би проверио њихове тврдње. И њему се указује дух оца, који му открива да га није убио угриз змије, већ да га је отровао рођени брат.

Хамлета обузимају гнев и мржња и он одлучује да се освети. Пре него што почини убиство, побринуће се да раскринка стрица пред целим двором, а за то ће му послужити група глумаца, која управо стиже у дворац...

Након тога, 12. марта биће емитован филм Човек без лица (Man Without Face, 1993) чију режију потписује управо Мел Гибсон.

Од трагичне несреће после које је остао унакажен, Џастин Мек Леод (Мел Гибсон) се скрива у својој кући за одмор. У међувремену је локално становништво почело о њему да говори, као о изобличеном лудаку с ужасном прошлошћу.

Дванаестогодишњи Чак Нордштат је такође аутсајдер. Отуђен од своје породице, чека дан кад ће да оде у интернат далеко од своје куће - али прво мора да положи пријемни испит.

Једног дана, Чак случајно упознаје Џастина Мек Леода. Уместо страшне наказе, Џастин се показује као пријатељ и ментор, кога је Чак одувек тражио.

Тог лета, у стилу незаборавног филма Друштво мртвих песника, Чак и Џастин откривају пријатељство које ће им обојици омогућити да се суоче са светом који их је толико дуго одбацивао.

Затим следи остварење Хотел од милион долара (The Million Dollar Hotel, 2000), у режији Вима Вендерса, које ће бити емитовано 19. марта на РТС 2.

Криминалистичка драма са елементима комедије. Радња се догађа у Лос Анђелесу, у хотелу у којем живе сиромашни и пропали људи који би, да имају здравствено осигурање, требали да буду смештени у установама за ментално болесне.

Када се са крова зграде баци наркоман Изи, један од станара хотела, открива се да је био син богатог Јевреја, а његов отац, који не верује да је реч о самоубиству, покреће полицијску истрагу. У хотел стиже посебни агент ФБИ-а, истражитељ Ј. Д. Скинер (Мел Гибсон).

Скинер за свог "помоћника" бира Том Тома, ретардираног младића који је заљубљен у проститутку Елоиз, а главни осумњичени су Индијанац Џеронимо и Дикси, човек који је умислио да је пети члан „Битлса"...

Последње недеље марта, 26, биће емитован филм Шта жене желе (What Women Want), романтична комедија из 2000. године, коју је режирала Ненси Мајерс. Главне улоге играју: Мел Гибсон и Хелен Хант.

Ник Маршал (Мел Гибсон) је маркетиншки стручњак из Чикага, помало шовинистичких размишљања.

Због бахатости и необавезног начина живота пропао му је брак, а петнаестогодишња ћерка Алекс, која се припрема за матурско вече, мисли о њему све најгоре.

У Никовој маркетиншкој компанији отворено је место креативног директора, на које и он "пуца".

Али генерални директор ту функцију додељује интелигентној и способној пословној жени, која је из конкурентске компаније прешла у њихову, као стручњак за женски део тржишта, који је у сталном порасту.

Ник покушава да осмисли рекламе за типично женске производе, а при покушају да уђе у њихову психу, доживљава несрећу након које постаје способан да чује све оно што жене желе и мисле - па чак зна о чему размишљају и женке пудлице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару