Читај ми!

Фестивал фестивала у фебруару

Шеста сезона ексклузивног циклуса Фестивал фестивала на Радио-телевизији Србије. Сваког четвртка у 22 часа на Другом програму премијере победника и учесника престижних филмских фестивала, са свих страна света.

Филмови који су обележили филмске фестивале широм света поново на РТС-у. Најразличитији жанрови, кинематографије и ауторски приступи.

Од октобра сваког четвртка у 22 сата на Другом програму гледаћете филмове, који су имали запажене успехе на водећим интернационалним фестивалима од Кана и Венеције, преко Мадрида, Сан Себастијана, Берлина, Њујорка, па све до Лос Анђелеса.

У петом месецу шесте сезене ексклузивног циклуса, гледаћете филм Оне (Elles, 2011), који је режирала Малгоска Сзумовска.

Још једно остварење потврде глумачког талента Жилијет Бинош. Овог пута је у улози новинарке, која истражује проституцију међу студенткињама.

Жилијет Бинош налази се у улози новинарке магазина Еl и истражује проституцију међу студенткињама.

Наилази на две девојке, чији начин живота наводи новинарку да преиспита своје вредности и односе унутар породице.

Редитељка ставља женску сексуалност под лупу, реализујући филм који се мора погледати, јер се ауторкин таленат коначно испољио у пуном сјају.

Након тога биће емитован филм Фауст (Faust, 2011), који је режирао Александар Сокуров. Ово није само проста адаптација Гетеовог ремек-дела, већ и прича о ономе што славни Немац није јасно рекао - већ је оставио читаоцима на слободу...

Фауст је образован али веома сиромашан научник. Незадовољан је својим животом, па склапа уговор са ђаволом. Одриче се своје душе у замену за овоземаљска блага и задовољства.

Зтим следи остварење Варљиво сунце 2 (Utomlennye solntsem 2, 2010), које је режирао Никита Михалков.

1943. година. Котов се налази у кажњеничком батаљону. Непрестани самоубилачки јуриши на немачко утврђење, не доносе никакве резултате.

Током једног јуриша, Митја користи општи метеж на линији фронта и одводи Котова дубоко у позадину.

Тамо му враћа официрске еполете, а затим одлазе у кућу где је сва ова трагедија започела. Али оно што тамо затиче, Котова веома потреса.

Све се изменило. Потом се сусреће са Стаљином који му поверава важан задатак, који само он Котов може да изврши.

И Котов поново мора да се бори за себе, за част, за своју отаџбину, за изгубљену љубав, за Нађу ... Поново је испред немачког утврђења, али овог пута као генерал Црвене армије.

Биће емитован и филм Пина (Pina, 2011) у режији Вима Вендерса, који говори о животу славне немачке балерине и кореографкиње Пине Бауш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару