Читај ми!

Новогодишњи маратон

Последњег дана децембра - 31.12. на Другом програму РТС-а емитујемо пробране култне филмове, међу којима су: „Парижанка“ (1957) - Брижит Бардо, „Забава“ (1968) - Питер Селерс, „Њујорк, Њујорк“ (1977) - Роберт де Ниро и Лajза Минели.

Све до појаве глумице Брижит Бардо на великом платну, холивудска продукција је с висине гледала на европску кинематографију.

Ниједна жена није била довољно занимљива, гламурозна и сексепилна, да би скренула пажњу владара седме уметности.

Заносна, плава, правилних црта лица, пуних усана и са пегицама на носу - Брижит Бардо - залудела је читаву планету.

Један од филмова који је обележио њену каријеру - Парижанка (Une parisienne, 1957) редитеља Мишела Басронда, биће емитован уочи новогодишње ноћи на Јавном сервису.

Брижит Лори, ћерка председника Савета, лудо је заљубљена у Мишела Л' Грана, једног од високих функционера, који блиско сарађује са њеним оцем.

Опседнутост Мишелом, натераће је да реализује сулуду идеју и примора младића да је ожени и то одмах!

Због Мишелове равнодушности, прелепа Брижит ће уложити велики напор не би ли га направила љубоморним.

Њене сулуде идеје ићиће толико далеко, да ће организовати необичне састанке, а затим ће побећи на Азурну обалу са згодним племићем, који се налази у званичној посети Француској.

Након тога следи филм Забава (The Party, 1968) Блејка Едвардса, са чувеним Питером Селерсом, кога су описивали као камелеона ликова, комичног генија, који је постао једна од највећих филмских звезда на свету.

Више од двадесет пет година свет се дивио и волео Селерса због његових комичних улога, међу којима је и инспектор Клузо.

Готово сваки његов филм имао је велику популарност, као и остварење Забава које и нема неку посебну поруку, већ је ту једноставно да нас забави.

Радња филма прати Индијца Рундија В. Бакшија, глумца прецизније речено - безначајног епизодисту.

Врло је неспретан и често на снимањима упропасти сцене... Гршком добија позивницу за велику холивудску забаву где ствара низ компликација, које су као и увек са овим сјајним глумцем у главној улози, јако занимљиве.

На програму је и Њујорк, Њујорк (New York, New York), амерички филм из 1977. године у режији Мартина Скорсезеа, са Лајзом Минели и Робертом де Ниром у главним улогама.

Ову музичку драму Скорсезе је посветио Њујорку, свом родном граду.

Егоистични саксофониста кога тумачи легендарни Роберт де Ниро, упознаје певачицу коју игра Лајза Минели и након тог тренутка више ништа није исто у њиховим животима, како у љубави, тако и на пословном плану.

Остварење ће остати упамћено по невероватним плесним способностима Минелијеве и песми Њујорк, Њујорк, коју је Џон Кандер написао специјално за њу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару