Читај ми!

Викенд са Робертом де Ниром

Остварења „Разјарени бик“ из 1980. године и „Анђеоско срце“ из 1987. године, која су обележила досадашњу каријеру Роберта де Нира, биће емитована у суботу 29. септембра на Првом програму РТС.

Филм Разјарени бик (Raging Bull) из 1980. године, режирао је Мартин Скорсезе.

Главну улогу у овом остварењу тумачи Роберт Де Ниро, темпераментног и параноичног Џека ЛаМоту, упорног боксера који се отуђио од своје породице и пријатеља.

Де Ниру је ова улога донела Оскара за најбољег глумца.

Ла Мота је јак, упоран и ћудљиви борац из Бронкса, а његов брат Џој му је уједно „десна рука" и менаџер.

Након што га је оставила прва жена, почиње везу са заводљивом Вики, са којом се венчава и добија децу.

Међутим, у браку постаје параноичан и опседнут сумњом да га жена вара...

На врхунцу свог лудила почиње да набеђује брата Џоа и жену да су у вези и да му сплеткаре иза леђа. У нападу беса физички напада Џоа, који га напушта.

ЛаМота губи титулу у двобоју са главним ривалом Робинсоном и повлачи се у илегалу, првенствено због проблема са тежином.

Одлучује да постане комичар и власник ноћног клуба. Међутим, проблемима никад краја. Жена се разводи од њега, узима децу, док некада славни боксер завршава у затвору.

Боравак у затвору ће га у потпуности променити и он ће након тога затражити опроштај од својих ближњих и покушаће да поврати славу коју је имао...

Након тога следи филм Анђеоско срце (Angel Heart) из 1987. године, редитеља Алана Паркера.

Крајем осамдесетих година Холивуд је био опседнут вуду магијом.

Филм прати причу смештену у педесете године прошлог века. Ексцентрични Луис (Роберт де Ниро) унајмљује приватног детектива Харија (Мики Рурк), како би ушао у траг несталом певачу Џонију с којим има несређене рачуне.

Харија истрага води у мочварну Луизијану и Њу Орлеанс, где тражи људе који би могли да знају нешто више о локацији на којој је Џони.

Посебно је узнемирујућ податак да апсолутно сви са којима детектив Хари разговара, завршавају мртви неколико дана касније.

Напослетку трагови га доводе до заносне вуду врачаре, са којом се упушта у не баш тако пословни однос...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару