Читај ми!

Хероји

Једна од најпопуларнијих америчких серија „Хероји“ (Heroes), која је освојила много награда, неколико номинација за Еми награду и две за Златни глобус, од 19. септембра на РТС-у.

Америчка серија, створена од стране Тима Кринга, приказује обичне људе који након једног помрачења сунца откривају да поседују натприродне способности.

Прича прати неколико ликова, при чему већина њих балансира свакодневни живот, али уједно и истражује своје новостечене моћи. Серија користи стилове нарације и приповедања који су налик онима у стриповима.

Серија је имала деби 2006. године, и прва сезона је доживела велики успех како од публике, тако и од критичара.

Поред поделе на сезоне које су коришћене у продукцији, серија је подељена у томове који представљају извесне целине у причи. Свака епизода има своје име, а представљена је публици као поглавље.

Иако је оригинална постава на сајту америчке телевизије НБЦ навела само 10 главних ликова, Леонард Робертс који у серији тумачи лик Данијела Хокинса је постао једанаести члан после пете епизоде у којој се први пут појавио. Дванаести члан је постао Џек Колман после једанаесте епизоде.

Прва сезона серије је имала 12 регуларних ликова и то: Али Лартер игра Ники Сандерс, интернет стриптизету која открива да има поремећај двоструке личности и увећану снагу; Грег Гранберг је глумац који представља Мета Паркмана, полицајца у Лос Анђелесу који може чути туђе мисли; Маси Ока је Хиро Накамура који се може кретати кроз време и простор; Хејден Панетијер као средњошколка Клер Бенет која поседује моћ спонтане регенерације тквива; Џек Колман има улогу Ное Бенета, Клериног оца;Адријан Пасдар је председнички кандидат Нејтан Петрели са способношћу летења; Мајло Вентимиглија је глумац који има улогу Питера Петрелија са способношћу да копира туђе способности; Леонард Робертс је Ди Ел Хокинс, бивши робијаш који може да прође кроз чврсте ствари; Ноа Греј-Кабеј је Никин син Мајка Сандерс који комуницира са дигиталном технологијом; Тони Сајпресје била Симон Дево, трговац уметничким творевинама; наркомана и сликара Исака Мендеза глуми Сантијаго Кабрера; Сендхил Рамамерти представља научника из Индије, Мохиндера Суреша.

Прва сезона; Први том: Постанак - Епизоде ове сезоне се базирају на причама како је који од главних ликова открио своје моћи и учењу о њиховој употреби. Након што један од ликова који поседује моћ сагледавања будућности ослика Њујорк у експлозији, судбина полако спаја различите хероје који ће покушати да зауставе овај догађај.

Друга сезона; Други том: Генерације - Иако Генерације се базирају на догађајима након краја прве сезоне, чести су прикази прошлости, поготову историје Компаније (организација која жели да контролише људе са способностима). Хероји сазнају да нису први људи са натприродним способностима, али и о смртоносном Шанти вирусу који представља опасност за све који поседују способности.

Трећа сезона; Трећи том: Негативци, Том четири: Бегунци - Трећа сезона је подељена у два тома, Негативци и Бегунци. Негативци се бави људима који поседују способности, али их злоупотребљавају. Иако су најопаснији од њих затоврени на Нивоу 5, у зградама Компаније, након превеликог набоја који је Ел ослободила заштитни системи Компаније отказују и затвореници беже у спољашњи свет. Остали хероји и запослени у Компанији преузимају на себе одговорност да их врате назад на ниво 5.

Бегунци је четврти том Хероја. У овом делу, америчка влада сазнаје за људе са способностима и одлучује да их као потенцијалну претњу похвата и затвори.

Четврта сезона; Пети том: Искупљење - Прича се наставља 6 недеља касније од претходне епизоде, и приказује хероје како покушавају да се уклопе у свакодневни живот, избегавајући употребу својих моћи. Иако свако од њих води засебан живот, путеви им се убрзо укрштају на карневалу који чине искључиво људи са натприродним способностима. Вођа карневала, Семјуел, окупља људе попут њих у једну велику породицу, са идејом да направи нови свет, у коме ће људи са способностима бити прихваћени.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару