Читај ми!

Летњи биоскоп

Током јула и августа укупно 45 филмова, сваким радним даном на Првом програму РТС у 13:30 часова. Серијал емитовања започињемо остварењима као што су „Књига о џунгли“, „20.000 миља под морем“, „Из џунгле у џунглу“, „Господин Магу“ и други.

Циклус започиње филмом Књига о џунгли (Jungle Book, 1994), топлој и забавној причи о дечаку Моглију кога, као бебу, проналази о одгаја породица вукова.

Одрастајући са младунцима вука дубоко у опасним џунглама Индије, Могли израста у дечака спремног да се ухвати у коштац са свим опасностима које вребају.

Његов свет испуњен је бројним лепим тренуцима које дели са осталим животињама. Ипак, из таме га од самог почетка вреба и његов смртни непријатељ - Шир Кан, крволочни тигар убица.

Међутим, једног дана Моглијев свет из корена ће се променити. Све опасности које вребају и све што је научио од своје „породице" вукова није могло да га припреми за сусрет са бићем које никада раије није срео - човеком...

Улоге у филму који је режирао Стефен Сомерс тумаче Џејсон Скот Ли, Кери Елвејс, Лена Хеди и други.

Затим следи остварење Књига о џунгли 2 (The Second Jungle Book: Mowgli and Baloo, 1997).

Напуштено људско младунче, Могли, кога су у шуми одгајили вукови сада се сусреће са новим изазовима.

Одрастајући са животињама дубоко у опасним џунглама, Могли израста у дечака спремног да се ухвати у коштац са свим опасностима, међутим, свет којим владају људи нимало не личи на онај какав он познаје у џунгли.

Када је напунио 10 година Могли се отиснуо у село међу људе, иако се наизглед брзо снашао поново жели да се врати у шуму.

Међу старе пријатеље враћа се са тренираним мајмуном из села, међутим, у џунгли почињу да га третирају као изгнаника.

Отежавајућу ситуацију за Моглија представља и окрутни власник циркуса, који бесомучно покушава да га пронађе....

Главне улоге у филму који је режирао Данкан Меклаклан играју Џејми Вилијамс и Били Кампбел.

Након тога биће емитовани први и други део филма 20.000 миља под морем (20,000 Leagues Under the Sea, 1997) редитеља Рода Хардија.

Година је 1886. Пред очима америчких рибара одвија се невероватна сцена; непозната морска неман уништава брод на мору.

Експерт за тајне мора професор Пјер Арона (Патрик Демпси) и морнар Нед Ленд (Брајан Браун) позвани су да отркију истину о чудовишту које крстари морима.

Упустиће се у праву авантуру у свету под морем, где ће упознати капетана Нема (Мајкл Кејн) и постати гости на његовој подморници "Наутилус".

Затим следи филм Из џунгле у џунглу (Jungle 2 Jungle, 1997) редитеља Џона Паскина.

Тим Ален, један од најомиљенијих комичара данашњице, у овој урнебесној комедији глуми Мајкла Кромвела, успешног бизнисмена. Он поседује скоро све: новац, моћ и прелепу вереницу.

Међутим, за савршену срећу потребна му је само још једна ствар - потпис и сагласност бивше жене за развод брака.

Изненађењу неће бити краја када Мајкл отпутује у амазонску прашуму, где живи његова прва жена, иначе лекар једног племена и открије истину коју је пуних 13 година скривала од њега.

Наиме, они имају сина под именом Мими - Суку! Дечак не познаје живот изван племенске заједнице и моли оца да га поведе у Њујорк.

У великоме граду Мими - Суку проживљава културолошки шок. Мајкл се сада налази пред великим изазовом: уверава сина да кућни љубимци нису за јело, да није пристојно људе на улици плашити дивовским пауцима и да се племенски начин живота веома разликује од градског.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару