Читај ми!

Премијере филмова на РТС-у

На Првом програму РТС-а током маја и јуна 2012. године, премијерно ће бити емитована остварења „Авијатичар“, „У Брижу“, „Илузиониста“, „Kутија“ и „Хари Браун“.

Почетак маја резервисан је за емитовање филма Авијатичар (The Aviator, 2004) - Један од најпознатијих режисера свих времена, Мартин Скорсезе снимио је филм о човеку фасцинираном технологијом и личним сновима о будућности, Хауарду Хјузу.

Спојио је дигиталну технологију са класичним техникама осветљавања, костимографије и сценографије, као и минијатурама из двадесетих, тридесетих и четрдесетих година.

Филм који је заснован на књизи "Howard Hughes: The Secret Life" Чарлса Хајма, истражује свет достигнућа, али и емотивни живот, укључујући љубавне афере са две холивудске легенде - елегантном јужњакињом Кетрин Хепберн (Кејт Бланшет) и заслепљујућом лепотицом Авом Гарднер (Кејт Бекинсејл).

Анализира догађаје у вези са Хјузовим ватреним конкурентом - Џуаном Трипом (Алек Болдвин), дугогодишњом десном руком - Ноом Дитрихом (Џон С. Рајли), јавним обрачунима са сенатором Овеном Брустером (Алан Алда) и катастрофалним падом авиона и фобијама због којих се на крају повукао из света.

Затим следи филм Илузиониста (The Illussionist, 2006) Нила Бургера, магична прича смештена у Бечу ране 1900. године, која говори о илузионисти Ајзенхајму, који се заљубљује у жену из изузетно високог сталежа, много вишег од његовог.

Када сазна за њену веридбу с принцем, Ајзенхајм ће употребити своје невероватне и чудесне моћи како би је поново освојио и уздрмао стабилност веома утицајне бечке краљевске куће.

Након Илузионисте биће емитован филм У Брижу (In Bruges, 2008), у којем играју Ралф Фајнс и Колин Фарел.

Сценарио је написао и филм режирао ирски драмски писац Мартин Макдона, коме је ово дело први дугометражни филм.

То је прича о двојици плаћених убица (Фарел и Брендан Глисон) који забрљају један посао у Лондону, па их газда (Фајнс) шаље у Бриж, у Белгији, где уносе пометњу међу локално становништво и туристе.

Посебан печат овом филму даје сјајна музика. Мање више, свака сцена има савршену музичку подлогу.

Након тога биће емитован филм Кутија (The Box, 2009) редитеља Ричарда Келија. Норма и Артур Луис су брачни пар из предграђа, с малим дететом.

Изненада примају анонимни поклон који ће проузроковати фаталне последице. Једноставна дрвена кутија обећава да ће власницима испоручити милион долара простим притиском на дугме.

Међутим, притисак на дугме симултано узрокује смрт другог људског бића негде у свету, неког кога они не познају.

За само 24 сата поседовања кутије, Норма и Артур наћи ће се суочени с моралном дилемом и истинском природом своје хуманости.

Премијеру на РТС имаће и филм Хари Браун (Harry Brown, 2009) - Режисер телевизијских реклама Данијел Барбер свој први дугометражни филм назива "урбаним вестерном".

Прича о пензионеру, кога тумачи Мајкл Кејн, крваво се свети када његовог најбољег пријатеља убије група криминалаца у сиромашном делу Лондона.

Он изненађује "негативце" и "чисти" центар града, у којем влада исквареност и безакоње.

То је разлог што овај филм пореде са легендарним вестерном из 1939. године, Дестри поново јаше, са Џимијем Стјуартом у насловној улози заменика шерифа, који уводи ред у град.

Разлика је у томе што је, у овом случају, главни јунак стари особењак.

Мало тога може да га поколеба у освети, пошто му је жена преминула, а најбољи пријатељ убијен, тако да му није много битно хоће ли бити убијен или ухапшен.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару