Читај ми!

„Продавци“ Кевина Смита

Америчка хит комедија „Продавци“ (Clerks) из два дела, снимљена према сценарију и режији Кевина Смита, који се такође појављује у улози Сајлент Боба (Тихог Боба) трговца марихуаном, биће емитована 1. и 2. маја на РТС 1.

Продавци" 1 (Clerks, 1994)- Главне улоге тумаче Брајан О'Халоран као Данте и Џеф Андерсон као Рандал. Филм на комичан начин са пуно црног хумора приказује један дан у животу двојице продаваца и њихових познаника.

Данте је запослен у локалној самопослузи у Њу Џерзију. Иако једног дана није требало да ради, шеф га моли да замени колегу који је оправдано одсутан.

Незадовољан што мора да ради, ипак, долази на посао, али му се цео дан по глави врзма мисао да данас није требало да буде на том месту.

Иако Рандал ради у суседном видео-клубу, готово читав дан проводи код Дантеа.

Како би им што пре прошло време, разговарају о филмовима из Ратова звезда, а нарочито о Повратку Џедаја.

Дантеова девојка Вероника, такође, често долази да га обиђе и уверава га да би требало да напусти неамбициозан посао и упише колеџ.

Како се ближи крај радног времена, Данте и Рандал упадају у све луђа искушења, пуна незамисливих ситуација у реалном животу, праћена незаобилазним црним хумором Кевина Смита.

Продавци 2 (Clercs 2, 2006)- у наставку хит комедије Кевина Смита чувени „Продавци" доказују да су, без обзира на услове, заиста добри трговци.

Годинама после радње која се одвијала у првом делу филма, Данте је и даље продавац у радњи мешовите робе у Њу Џерзију, док Рендал и даље нервира муштерије као радник у оближњем видео-клубу.

У ствари, они су радили све док пожар није захватио цео тржни центар, па су њих двојица приморани да траже нови посао.

Времена су тешка, па су приморани да забораве све своје амбиције и запосле се у ресторану брзе хране.

Док се Рендалов однос према муштеријама није променио, Данте покушава да извуче најбоље из ситуације и планира да улепша свој живот венчањем са Емом (Џенифер Швалбах Смит) и пресели се на Флориду.

Али, његове планове компликује чињеница да се заљубио у Беки (Розарио Досон), духовиту девојку, која му је шефица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару