Читај ми!

Титаник 1912-2012.

Поводом 100 година од потонућа чувеног „Титаника“, у то доба највећег путничког брода на свету, на Првом програму РТС биће емитованa мини-серија из четири дела „Титаник“, британске продукцијске куће „Ај-Ти-Ви“ (ITV), снимљена према сценарију Џулијана Фелоуза.

Допринос обележавању стогодишњице највеће поморске катастрофе, дала је и међународна копродукција на челу са британским „Ај-Ти-Вијем" (ITV) у виду ТВ филма и мини-серије.

Сценарио је написао Џулијан Фелоуз, аутор филмова Млада Викторија и Госфорд парк, за који је добио Оскара.

Мини-серија је најављена као драматично путовање пуно акције, мистерије и романтичних заплета. Прича о највећој поморској несрећи прати животе великог броја ликова.

Лондон, април 1912. године, Хју, Гроф од Мантона активира своје везе у државном врху како би ослободио ћерку Георгиану, која је ухапшена током демонстрација. Како би је спасио, одлучује да породично отпутују у Њујорк.

Ту је и адвокат Џон Батлеи са супругом, Паола, Марио, Џим Малонеи, који кријумчари супругу Марију и децу, као и милионер Џон Јакоб Астор са трудном супругом, филмска звезда Дороти Гибсон и други.

Током путовања које ће трајати четири дана, развијају се многа пријатељства, од којих нека прерастају у праву љубавну романсу.

Дана 14. априла 1912. године, „Титаник" се сусреће са својом властитом судбином: великом сантом леда усред Атлантског океана.

Будући да брод плови пуном паром, не успева да заобиђе санту па је снажно удара дужином од скоро 20 метара с бочне стране.

Након што свима постане јасно да ће „непотопиви" брод ипак потонути на дно океана, настаје масовна паника...

Иако су класне разлике јасно изражене, у целом лудилу, сви путници постају једнаки и имају исти циљ, да се извуку из „мрачне дубине смрти".

Главне улоге тумаче: Бен Бишоп, Глен Блекхол, Рут Бредли, Дејвид Колдер, Џена Луис-Колман, Тоби Џонс, Вил Кин и други.

Прича о „Титанику", броду за који се говорило да је неуништив, а ипак је потонуо на инаугуралном путовању из Енглеске у Њујорк 1912. године, кад је страдало више од 1.500 људи, више пута је преношена на филмско платно.

Најуспешнија је била верзија Џејмса Камерона из 1997. године у којој су играли Леонардо Дикаприо и Кејт Винслет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару