Читај ми!

Фестивал фестивала у априлу

Нова сезона ексклузивног циклуса „Фестивал фестивала“ наставља се и током априла. Сваког четвртка у 22 часа на Другом програму РТС-а, филмови победника и учесника престижних филмских фестивала са свих страна света.

Априлско издање већ традиоционалног филмског циклуса „Фестивал фестивала" почиње филмом Љубав Астре и Селадона (The Romance of Astrea and Celadon, 2007) редитеља Ерика Ромера.

Пастир Селадон и пастирица Астра уједињени су у искреној љубави. Међутим, вођена љубомором, Астра наређује Селадону да се удаљи од ње.

Селадон у очајању скаче у набујалу реку. Астра мисли да је мртав, не знајући да су га од додира смрти тајно спасле нимфе.

Луд од љубави и очајања, заведен нимфама, окружен ривалима и принуђен да се облачи као жена не би ли пришао својој вољеној, Селадон мора натерати Астру да га препозна без разоткривања и поново јој улити поверење у искреност својих емоција.

Затим следи остварење Предлог (The Proposition, 2005) редитеља Џона Хилкота, које је снимљено према сценарију музичке сензације Ника Кејва.

Како са музиком, тако и са сценаријeм, Ник Кејв представља једну причу која садржи веома чудан и несвакидашњи наратив.

Радња се центрира око браће одметника који бивају ухваћени од стране представника локалне власти, Капетана Стенлија.

Уместо да их ухапси, он старијем брату даје понуду- једини начин како би могао да спасе живот свог млађег брата, јесте тако што ће окончати егзистенцију свог трећег брата, чувеног лидера најпроблематичније банде у овој дивљини.

Не знајући, наравно, да ће овај предлог имати тешке последице по све.

Током априла гледаћете и филм Слаткиш (Candy, 2006) редитеља Нила Армфилда.

Када се млади Аустралијанац Дан, даровити песник и прилично неодговоран момак упустио у везу с привлачном студенткињом сликарства Кенди, обоје су улазе у озбиљне проблеме с наркоманијом.

Дан различите врсте дрога с лакоћом набавља од контроверзног дилера и хомосексуалца, али хероин убрзо почиње да узима свој данак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару