Читај ми!

Нове авантуре Поароа

Контроверзне авантуре детектива Поароа поново на РТС-у. Током јануара и фебруара сваке суботе на Првом програму можете гледати премијеру дванаесте сезоне.

Нову сезону о Поароу започињемо филмом Трећа девојка (Third Girl). Три младе девојке деле исти стан у Лондону. Једна је адвокат, друга сликар, а трећа се појављује код Поароа, верујући за себе да је убица.

Наиме, трећа девојка ни по чему није посебна или другачија од других, а опет буди Поароову радозналост, када му дође са причом о убиству које је могла починити.

Међутим, она оцењује да је Поаро престар за детектива и одлази, без објашњења о детаљима убиства. Поаро није сигуран да ли случај постоји, али управо то је за њега изазов.

Поароу помаже млада детективка и књижевница Аријана, која је замишљена као портрет Агате Кристи.

У потрази да расветли случај, док је пратила особу за коју се претпоставља да је Нормин пријатељ, Аријана добија ударац у главу.

Ствари временом постају све компликованије. Трећа девојка је затечена поред убијеног младића, са крвавим ножем у руци. Долази ред на Поароа да објасни мистерију убиства.

Већ наредне суботе, на програму је филм Часовници (The Clocks). У једној кући пронађено је тело мушкарца чији је идентитет тешко утврдити, окружен са четири часовника, који су заустављени у исто време.

Поаро је позван како би помогао у разоткривању овог злочина, а убица тада поново напада.

Међутим, Поаро открива да је непозната особа убијена на неком другом месту и да је донета у кућу госпође Пебмарш.

Детектив Поаро закључује да је жртва знала тајну која је била „вредна убијања"...

Затим следи филм Трагедија у три чина (Three Act Tragedy). Сер Чарлс Картврајт, успешни глумац, позвао је 13 људи на вечеру, а међу њима и Херкула Поароа.

Неки гости наручују убиство и оно се стварно дешава. Локални свештеник отрован је коктелом. Поаро на молбу господина Картврајта прихвата случај и открива убицу.

Прве суботе у фебруару следи филм Уочи свих светих (Hallowe'en Party). На забави уочи Свих светих безобразна тридесетогодишња Џојс хвали се да је једном видела убиство.

Пошто јој нико не верује, она бесно одјури кући. Међутим, кроз неколико сати проналазе њен леш. Удављена је у кадици.

Те ноћи позван је Херкул Поаро да открије „присуство зла". Но, прво мора да установи тражи ли убицу или двоструког убицу...

Након тога биће емитован филм Убиство у Оријент експресу (Murder on the Orient Express). Херкул Поаро је у Оријент експресу и ту упознаје пријатеља.

Због снега су заглавили на Балкану, две ноћи пре Истанбула. Идуће јутро Самуел Едвард Рачет нађен је избоден у свом купеу.

Поаро сумња на дванаест особа и почиње истрагу. Долази до закључка да Рачет није особа каквом се представља.

Открива да је он убица Дејзи Амстронт, девојчице од пет година коју је убио Рачет. Током истраге установљава да је више њих имало мотив за убиство и да је више њих сумњиво.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару