Поподневни филмови на РТС-у

Узбудљиве авантуре инспектора Клузоа и серијал филмова о тајном агенту Џејн Доу, биће емитовани током децембра радним данима у поподневном термину од 13.30 часова на Првом програму РТС-а.

Серијал филмова о узбудљивим авантурама тајног агента Џејн Доу (Јаne Doe), биће емитовани током децембра на Првом програму РТС-а.

Кејти Дејвис живи породичним животом у мирном градићу. Израђује слагалице и ужива у угодном дому са два тинејџера и оданим супругом Џеком. Али, Кејти је ипак пуна изненађења.

Једног дана њен одлазак у продавницу прекида директор НСА-а, Френк Дарнел, који покушава да наговори једног од својих најбољих агената, да се врати на посао након осамнаест година.

Пред њима је решавање најтежих случајева. Иако Френк упорно покушава да увери Кејти како у решавању неће бити опасности, она зна да ништа није тако једноставно. Под именом Џејн Доу, супруга и мајка Кејти Дејвис враћа се на посао.

Без тензије, Кејти Дејвис и Френк Дарнел раде на убиствима, самоубиствима, пљачкама и насилним злочинима који се дешавају у САД-у.

Уз помоћ свог тима, Џејн Доу ће решавати најтеже случајеве и то на веома успешан и старомодан начин.

У главним улогама: Леа Томпсон, Џо Пени и Вилијам Р. Мосес

Режија: Леа Томпсон, Марк Грифит, Арманд Мастројани, Џејмс А. Контнер

Серијал о Пинк Пантеру започиње oстварењем Инспектор Клузо. То је уједно и први филм који није режирао Едвард Блејк, већ Бад Јоркин, а главну улогу, инспектора Клузоа тумачи Алан Аркин.

Пред инспектором Клузоом је нови интригантан случај. Кртица Скотланд Јарда Клузоу додељује задатак да истражи талас организованиг криминала који се шири Европом.

Иако неспретан, успева да оправда указано поверење... Остварење Инспектор Клузо (Inspectore Clouseau, 1968.) биће емитовано 19. децембра на Првом програму РТС-а у 13.30 часова.

У оквиру серијала филмова о Пинк Пантеру биће емитованo и остварење из 1963. године - Пинк Пантер (Тhe Pink Panther) у режији Блејка Едвардса, са Питером Селерсом у главној улози.

Инспектор Клузо је неспретни француски детектив који увек забрља ствар. У једном тренутку нађе се на трагу крадљивца драгуља, познатог под надимком Фантом. Клузо наравно нема појма да је његова жена, саучесница Фантома.

У целу упричу умеша се и нећак Фантома, Џорџ који заједно са осталим актерима одлази у познато италијанско монденско скијалиште где зимује богата принцеза, власница Ружичастог пантера, највећег дијаманта на свету...

Филм који је својевремено био номинаван за Оскара за најбољу музику, Златни глобус за најбољег глумца и БАФТА награду, за најбољег глумца, биће емитован 20. децембра на Првом програму РТС-а у 13.30 часова.

Мање одгодину дана касније, после невероватног успеха првог филма, снимљен је и филм Пуцањ у тами (А Shoot In The Dark).

Инспектор Клузо на несвакидашњи начин, враћа се интригантним случајевима. У вили париског богаташа Бенџамина Балона препуној укућана и гостију неко је усред ноћи убио возача.

Полиција одмах осумњичи лепу слушкињу Марију Гамбрели код које је пронађено оружје којим је убиство почињено.

Међутим, полицијски инспектор Жак Клузо који преузме истрагу не верује да је она убица, већ да су јој докази подметнути. Иако Клузоов надређени, комесар Дрејфус жели сам водити истрагу, неспретном је инспектору на интервенцију утицајних кругова случај враћен.

Клузо се одмах прихвата посла, тим више, јер је очаран првоосумњиченом Маријом... Пуцањ у тами ће бити емитован 21. децембра на Првом програму РТС-а у 13.30 часова.

Следећи филм из серијала о Пинк пантеру који ће бити приказан на РТС-у је Освета Пинк пантера (Revenge Of The Pink Panther, 1978).

У овој епизоди о легендарном инспектору Клузоу, он је жртва атентата који, наравно, сплетом околности преживи. Непрестано се шире гласине да је Клузо мртав.

Тако му остају одрешене руке, да заједно са својом десном руком, сазна ко је покушао да га убије.

Сазнаје да је реч о бескурпулозном мафијашу који је желео да тим убиством стекне поштовање осталих мафијашких породица.

Oстварење Освета Пинк пантера биће емитовано 22. децембра на Првом програму РТС-а у 13.30 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару