Читај ми!

Врућ ветар

"Врућ ветар" је југословенска телевизијска серија, снимљена у продукцији Телевизије Београд 1979.

Сценарио је написао Синиша Павић, а режирао је Александар Ђорђевић. Серија има 10 епизода које су премијерно емитоване у периоду од јануара до марта 1980. године. Многи се и данас сећају Шурдине популарности у Будимпешти где га је дочекало 100.000 људи! У Риму је 1983. године био глумац године, а Врућ ветар је у Румунији и Пољској проглашен за једну од најбољих серија.

Главни јунак Шурда, момак из јужних крајева Србије долази у Београд не само идући трбухом за крухом, већ више тражећи ону врсту посла која би му највише одговарала.

Његова одисеја почиње куповином једног уходаног берберског локала са сталним муштеријама. Посао обавља као морање осећајући да то није његов прави позив. Упознаје свог земљака Боба "светског момка" који се ту улепшава на кредит и који са њим има некакве планове за бољи живот....

Писац сценарија: Синиша Павић

Режија: Александар Ђорђевић

Улоге: Љубиша Самарџић, Миодраг Петровић Чкаља, Радмила Савићевић, Бора Тодоровић, Жика Миленковић, Љубица Ковић, Весна Чипчић, Миодраг Поповић Деба, Мирко Буловић, Никола Милић, Душан Јанићијевић, Никола Јовановић, Тома Јовановић и др.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије