Викендом четири премијере

Овог пролећа, суботом и недељом увече, премијерно четири домаће серије на Првом програму РТС-а

"Пет"

Почињемо са серијом "Пет"; прича о пет младих жена са криминалистичким заплетом. Сплет околности, другарице из детињства, после много година споји у центру обрачуна криминалних кланова. Животи које су живеле пре тога и јесу их и нису припремили за оно сто ће им се дешавати. Пре њих, са оне стране закона у неким лудим годинама иза нас, били су њихова браћа, очеви, момци, мужеви ... Остале су без њих и када су поверовале да је то време прошло, догодило се нешто после чега више нису могле да бирају.

"Груди"

Радња ове породичне играно-документарне мини-серије од четири епизоде смештена је у Никшић. Ликови су припадници средње класе, интелектуалци, неостварени и шармантни антијунаци, родитељи и они који покушавају да се остваре као родитељи. Свака епизода је посвећена једном од главних ликова а то су три жене и један мушкарац.Једна од главних јунакиња је Ана (42) која је биохемичар и самохрана мајка. Ана је сама себи дијагностиковала канцер груди.

"Краљ Петар I"

Серија прати дешавања у Србији од доласка краља Петра I на српски престо 1903. године, па све до 1916. и доласка српске војске на Крф након албанске голготе. Сазнаћемо под којим околностима је владао краљ Петар I и на какве је компромисе морао да пристаје зарад очувања државе и образа; која су превирања у земљи и свету утицала на почетак Првог светског рата и каква је улога Србије била у свему томе.

"Жмурке"

Серија Жмурке представља интимну, аутобиографску и антиратну причу из детињства Мише Радивојевића и његових другара у малом месту у Србији. Жмурке су серија са децом, али намењена пре свега одраслима. Серија говори о деци у рату, али је усмерена ка томе шта би одрасли могли да науче из њиховог погледа.

Сва суровост света приказана је кроз турбуленције у тек ослобођеном малом граду, где деца нису имала исти третман, иако нису била одговорна за грехе или успехе родитеља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару