„Јутро ће променити све“ на РТС 1

Нова телевизијска серија „Јутро ће променити све“, по много чему се разликује од домаћих играних серија виђених у последње време. Публика ће имати прилику да прати судбине младих људи и њихове суштинске животне проблеме ... Прича избегава „клишее“ које носи бављење генерацијским темама, и одликује се специфичном емотивношћу и софистицираним хумором. Серија „Јутро ће променити све“ емитоваће се од 8. октобра - понедељком, уторком, средом и четвртком од 22:00 на РТС 1.

39. епизода: Бићу добро

У последњој епизоди серије "Јутро ће променити све", Анђела се поново исељава из стана који је делила са својом Сашом, овога пута да би отишла много, много даље... Она се на свој начин поздравља са Београдом.

Док се припрема отварање локала, Љуба све време, готово опсесивно, зове Ивону, јер жели да види и зна шта њихова ћеркица ради у сваком тренутку њеног нежног живота...

Емоције су узавреле... Саша се одлучује на радикалан корак, следећи своје срце...

Да ли ће на крају Филип и Саша стићи да испрате Анђелу на Исланд, обузети својом новом спознајом среће?

Кроз борбу са животним изазовима једне генерације, серија покушава и да дочара дух Београда данас: говори о онима који живе у њему, онима који из њега одлазе, али и онима који му се поново враћају.

Током 40 епизода серија прати живот четворо тридесетогодишњака кроз период од годину дана. Када се Филип, "дечко који обећава", стипендиста престижног америчког универзитета, врати у Београд, испоставиће се да његова наизглед кратка посета, траје много дуже него што је планирано ... Филипов повратак окупиће његове дугогодишње пријатеље, Љубу, Анђелу и Александру.

Већи део музичке подлоге чини ауторска музика домаћих бендова чиме сe евоцира атмосфера и дух времена. За снимање серије ангажовано је више од 200 глумаца, и коришћено око 300 локација на територији Београда.

"Јутро ће променити све" прва је драмска серија икада на овим просторима која је пре своје телевизијске, имала премијеру прве епизоде на YouTube каналу. Погледајте прву епизоду у наставку:

Реч уредника серије:

„...Серија се бави једном генерацијом, али, срећом, не на узак и површан начин. Тема је много шира. Ту су другарство и љубав у општем смислу, а пре свега носталгија због младости која се искрада. Ово су мотиви који се тичу сваког појединца, без обзира на године живота. Сви знају да препознају другарство и позитиван „патос" везан уз њега, као и љубав, а нарочито носталгију, као је саставни део људског бића, већ и зато што смо сви једном били деца... Занимљиво је и коришћење литерарних искустава да је „антијунак" заправо увек привлачнији од „јунака". Почев од Филипа који стартује као управо освешћени тотални „лузер", преко Љубе, Саше, па и Анђеле како радња одмиче, ми имамо посла са симпатичним антијунацима, ликовима који разбијају уврежене шеме о „успеху" по сваку цену и баналностима коју такви проседеи носе. Насупрот томе, имамо индивидуацију појединца и један благи, сваком препознатљив сентимент међуљудског прожимања..."

• Уредник серије: Мирјана Лазић
• Креатори серије: Горан Станковић и Владимир Тагић
• Редитељи серије: Горан Станковић, Владимир Тагић и Милица Томовић
• Сценаристи: Маја Пелевић, Димитрије Коканов, Милан Марковић Матис, Борис Гргуровић, Филип Вујошевић
• Играју: Никола Ракочевић, Јована Стојиљковић, Андрија Кузмановић, Исидора Симијоновић, Анита Манчић, Небојша Дугалић, Милан Марић, Миона Марковић, Миодраг Драгичевић, Милица Стефановић, Марко Јанкетић, Хана Бештић, Миодраг Крстовић и многи други...
• Сценографи: Ирена Марјанов и Марија Митрић
• Костимограф: Милица Коларић
• Композитор: Јања Лончар
• Директори фотографије: Игор Маровић и Александар Караулић
• Монтажери: Урош Максимовић, Владимир Радовановић и Јелена Максимовић

Продукција: РТС

Извршна продукција: „This and That Production" - Снежана Пенев

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару