Вратиће се роде

Од 23. јула, на Првом програму, радним данима у 9.00, репризирамо домаћу сериу "Вратиће се роде"

Главни јунаци серије "Вратиће се роде", Шваба и Ексер, су двојица младића који преживљавају у транзиционој Србији "ваљајући" крадену робу, најчешће парфеме сумњивог порекла које им обезбеђује ситни криминалац Дуле Пацов.

Хронични недостатак пара као и дуг према Пацову који сваког дана расте, приморавају Швабу да размишља о радикаланијем потезу - да побегне из земље. Али вест да је наследио имање и кућу у близини Београда, у селу Баранда, мења из основа његове планове. Из епизоде у епизоду гледаћемо како се Шваба и Ексер сналазе у новонасталој ситуацији, један као новопечени менаџер сеоског "ноћног клуба", a други као његов анђео чувар... Серија "Вратиће се роде" била је једна од популарнијих серија у протеклој деценији. Томе је поред глумачке екипе и, интригантног сценарија, највише допринела режија Горана Гајића.

Као и у свакој доброј драми и у овој серији на крају ништа неће бити исто као на њеном почетку. У срца људи, јунака ове приче, вратиће се нада и љубав једних према другима. У Баранду ће се вратити и рoдe, птице познате по верности и оданости својој врсти и пребивалишту. А где су рoдe, ту је добро, каже један од ликова, Миленко, који представља моралну вертикалу ове приче.

Улога: Никола Ђуричко (Предраг Швабић, Шваба), Драган Бјелогрлић (Александар Вранцов, Ексер), Срђан Тодоровић (Душко Кртола, Дуле Пацов), Мирјана Карановић (Радмила Швабић), Борис Комненић (Родољуб Швабић), Мира Бањац (Ружица Синђелић), Бранимир Брстина (Миленко Милетин), Горан Радаковић (Крунослав, "Крља"), Љубомир Бандовић (Завиша Антић, "Ајнштајн"), Бојан Димитријевић (Иван Панчић, Пикач), Нада Шаргин (Марина Јовић), Никола Којо (Батрић), Вања Милачић (Миланка, Батрићева секретарица), Миодраг Радовановић (Деша Инхоф), Радослав Миленковић (Ратко), Весна Тривалић (Душанка), Александра Јанковић (Јадранка), Драган Петровић (отац Милорад Караклајић), Велимир Животић (Трифун Анастасијевић), Војин Ћетковић (Вражалић), Дарко Томовић (Столовић), Бранислав Лечић (Пера Вулин), Новак Билбија (Бора Вулин), Гордана Ђурђевић-Димић (Ангелина Вулин), Сања Радишић (Надица Вулин), Марина Вoдeничар (Славица Вулин), Миодраг Кривокапић (Сима), Соња Савић (Даринка), Саша Петровић (Босанац), Радмила Смиљанић (Видосава), Љубчо Лазарески (Мики Носоња), Мирјана Јоковић (Сања Гајић), Александар Срећковић (Бабун), Мира Фурлан (Јагода Милетин), Драган Николић (Мутави), Небојша Глоговац (Перин и Борин отац), Ђорђе Ђуричко (Светозар "Тоза" Стефановић) и други.

Сценарио: Никола Пејаковић, Ранко Божић
Монтажер: Марко Глушац
Композитор: Саша Лошић
Сниматељ: Горан Воларевић
Режија: Горан Гајић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару