„Пси лају, ветар носи“, ускоро на РТС

На ободу великог града без економске сигурности, јунаци серије "Пси лају, ветар носи", сањају о бољем животу. Препознатљивим сензибилитетом причу о малим људима Радош Бајић сместио је у београдска приградска насеља.

Аутор најгледаније и најдуже ТВ серије РТС-а Село гори, а баба се чешља, Радош Бајић, са 11 епизода новог драмског серијала под називом Пси лају, ветар носи, открива нам непознати и контроверзни урбани свет предграђа и рустикалне београдске периферије.

Смештајући своју причу на Стражевицу, у Раковицу, Ресник, Остружницу, Сремчицу и Орловачу, аутор у епиценатар своје и наше пажње поново ставља мале, обичне људе. Овога пута оне који су недавно напустили своје домове и који су се трбухом за крухом, у потрази за бољим животом, насукали на ободе великог града, да ту потраже срећу - и комад хлеба...

Како прегурати наредни дан? То је питање које свакодневно себи постављају јунаци ТВ серије Пси лају, ветар носи. Ношени невољама и сновима о бољем животу, они настоје да ухвате корак са пулсом великог града, да постану његов нераскидиви део и да изборе место под сунцем метрополе. У догађајима који су често на ивици апсурда и бизарности, наши протагонисти се, трагајући за егзистенцијом, срећу са многим искушењима, изазовима, радостима и разочарањима.

Симпатични, драги, добронамерни и комични, они ће засигурно завредети пажњу наших гледалаца и, верујемо, постаће вољени. По жанру елегична комедија карактера и нарави, поред порука које шаље гледалишту, наша нова серија жели и да забави и релаксира.

Проверену екипу филмских аутора и професионалаца који су реализовали многе успешне пројекте у копродукцији РТС-а и „Контраст студија" (Contrast Studios) овога пута предводи млада редитељка Јелена Бајић-Јочић, која се претходно представила нашој публици веома успешном режијом играног филма и драмског серијала Лед.

Писац сценарија је Радош Бајић, директор фотографије Предраг Јочић, костимограф Ивана Несторовић, аутор маске и шминке Мирјана Стевовић, монтажер Стеван Марић, а сценограф Драган Мићановић. За потребе снимања ТВ серије Пси лају, ветар носи биће коришћена најсавременија филмска техника.

У серији је ангажован велики број познатих глумаца из Србије и региона, а међу њима: Тихомир Станић, који тумачи једну од главних мушких улога, затим Анита Манчић, чувена Мира Бањац, Радослав Рале Миленковић, Радош Бајић, Миленко Павлов, Боро Стјепановић, Борис Миливојевић.

Ту је и познати глумац из Македоније Данчо Чевревски, професор глуме на Универзитету у Скопљу, који ће после више од 20 година поново заиграти у српском пројекту, затим Ана Сакић, Марко Живић, Иван Јефтовић, Драган Маринковић Маца, Недељко Бајић, Ђорђе Ерчевић, Александар Срећковић Кубура, Ђорђе Ерчевић, Исидора Минић, Ненад Хераковић и многи други.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару