Невидљиви сапутник - Мирослав Мира Митровић

Мирослав - Мира Митровић, једнa од најсвестранијих личности радиодифузне јавне комуникације са ових простора, спикер, новинар и уредник Забавно- хумористичког програма Радио Београда, аутор "Веселе вечери", преминуо је 13. јуна 2006. године, на Златибору.

Још пре Другог светског рата радио је у Краткоталасној станици Централног пресбироа Краљевине Југославије, а после ослобођења био је спикер чијим се говором и гласом идентификовао програм Радио Београда. Мира Митровић био је у Радио Београду и глумац, редитељ, репортер, уредник Забавно-хумористичке редакције, руководилац у програмским колегијумима Радија, дуго година водећа фигура забавно-хумористичких и сатиричних програма, аутор и покретач многих култних емисија, међу којима је и "Весело вече". Мирослав Митровић био је и један од најзначајнијих хроничара историје радија, па су његове књиге „Смехотворци - пола века радио хумора, сатире и забаве" и „Невидљиви сапутник", аутобиографска сећања и цртице на цео свој радни век проведен у радију, незаобилазно штиво за свакога ко жели да осети дух једног времена у великој историји Радио Београда.

У емисији „Невидљиви људи", Другог програма Радио Београда, моћи ћете да чујете тонске снимке његових сећања и размишљања о радију. У причи о Мирославу Митровићу помогли су његови дугогодишњи сарадници, радијски посленици, Владимир Јокић, Бранислав Тодоровић Клинић и Слободан Радошевић.

Аутор емисије: Ранко Стојиловић.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво