Сећања на Каменка Катића

На данашњи дан, 25. марта 1935.године, рођен је један од најцењенијих југословенских и српских телевизијских водитеља, Каменко Катић.

Пуних 17 година презентовао је временску прогнозу у централној информативној емисији ТВ дневник. Са посебним шармом, лакоћом и природним понашањем пред камерама, од извештаја о времену направио је најгледанију рубрику у ТВ Дневнику, поставио стандарде о којима се и данас прича.

Након тога прелази у секцију документарног програма где је као аутор и водитељ урадио преко 300 репортажа. Међу бројним емисијама и репортажама које је радио издвајају се "Узгред будин речено", "Живот је живот", "Салашари", "Мечкари", "Партизанка Славица", "Планински месец над нашим сокаком", "Светлани у знак признања" и друге. Аутор је кратког документарниог филма "Реквијем за Јована Аћанског" (1991, у продукцији Дунав филма). Играо је и у телевизијским серијама ТВ Буквар (1969, водитељ) и Седам плус седам (1978). Каменко је био једно од најомиљенијих телевизијских лица некадашње Југославије и гледаоци су га често звали „наш Каменко".

Добитник је и четири награде за животно дело које су му додељење од стране Удружења новинара Србије, Савеза новинара Југославије, Радио-телевизије Србије и ИНТЕРФЕР-а. Легендарни Каменко Катић преминуо је 31.марта 2018.године.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара