Промоција албума Данке Стојиљковић "Одјек"

У Галерији РТС-а одржана је промоција новог албума Данке Стојиљковић "Одјек", у издању ПГП РТС-а. Пред гостима, пријатељима и поштоваоцима, Данка је отпевала две нумере са новог албума: "Не зна нана" и "Само то да дочекам".

Своје утиске о сарадњи, са присутнима поделили су Радмило Цвијовић, директор ПГП РТС, проф. др Димитрије Големовић, Вања Булић, новинар, публициста и Лука Мијатовић, уредник, новинар. Промоцијом новог албума, Данка је исписала још једну страницу у својој богатој музичкој каријери и најавила концерт који ће се одржати 25. новембра у Дому Синдиката.

Песмама са новог албума "Одјек" у издању ПГП РТС-а, Данка Стојиљковић наставља да негује прави српски изворни звук. Музика се осећа и срцем и душом. Оставља траг у нама, са њом се радујемо и тугујемо, испољавамо своје емоције.

Слободанка Данка Стојиљковић је рођена у Алибунару 8. новембра 1969. године, а основну школу је завршила у Панчеву, док је средњу геодетску школу завршила у Београду.

У четрнаестој години постала је члан КУД-а "Абрашевић" из Панчева, а од 1991. до 1995. године је певач солиста и тутиста играч у националном ансамблу "Коло". Код Жарка Милановића полаже аудицију за радио певача у Радио Београду, 1991. године.

Прве трајне снимке за Радио Београд снимила је 1992. са омладинским Народним оркестром Радио Београда, под управом Жарка Милановића.

Од 1993. године снима трајне снимке за архиву Радио-телевизије Србије са Народним оркестром РТС под управом Љубише Павковића и Народним ансамблом РТС под управом Бранимира Ђокића (преко 70 архивских снимака српских народних песама и романси) док је уз пратњу Тамбурашког оркестра РТВ Нови Сад снимила петнаестак трајних снимака српских народних песама из Војводине.

Учествовала је у најслушанијим и најгледанијим радијским и телевизијским емисијама народне музике: Код "Златног коња", Од срца срцу, Лети, лети песмо моја мила, Шљивик, Жикина шареница...

Учествовала је на многим концертима у организацији Музичке продукције Радио Београда, као и на хуманитарним концертима, а стални је сарадник Ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички".

Од многобројних награда и признања издвојићемо неколико: награде стручних жирија за интерпретације на фестивалима Београдско пролеће, Златна тамбурица, Војвођанске златне жице.

У периоду од 2008. до 2012. године била је председник Удружења естрадних уметника и извођача Србије. Запослена је као музички уредник у Радио Београду где настоји да негује музичке вредности које трају. Ексклузивац је ПГП РТС-а.

Први албум под називом "За тебе", снимила је 1991. године. За њим следе "Романса" (2005), "Бескрај" (2008) и наравно, "Одјек" (2014).