Ивана Јордан и Биг бенд РТС-а представили албум „Мој си живот“

Промоцијом албума Иване Јордан и Биг бенда РТС-а „Мој си живот“ у издању ПГП РТС-а представљена је сарадња која је новина на овим просторима. Први пут је Биг бенд РТС-а, као реномирани оркестар, објавио албум са неким вокалним извођачем и аутором.

Ово издање представиће песме Иване Јордан из мало другачијег, џез угла. Музика ствара посебну атмосферу и доноси сцену коју лако можемо да замислимо. Светла су  затамњена, лампе упаљене,  рефлектор уперен ка извођачу, а у позадини чаробни акорди џез оркестра. Нешто другачије, несвакидашње, емотивно и топло

На албуму се, поред старих композиција урађених у аранжману Биг бенда, налазе и две нове, „Изнад облака" и „Мој си живот", по којој овај албум и носи назив.

Џез оркестар Радио-телевизије Србије основан је 1948. године под именом Забавни оркестар Радио Београда, да би се 1954. године одвојили гудачи, а оркестар наставио рад у Биг бенд формацији у каквој је и данас. Током више од 60 година рада, добио је многе награде и признања, а са оркестром су наступале највеће светске звезде џез музике. Дуги низ година, оркестар су предводила два највећа југословенска диригента, композитора и аранжера: Војислав Бубиша Симић и Звонимир Скерл, а данас Биг бендом РТС диригује Иван Илић.

Ивана Јордан је први наступ имала још 1998. године, на фестивалу „Београдско пролеће", и већ тада осваја прве награде, за најбољи аранжман и продукцију. Учествује на фестивалима Будва, Радијски фестивал, Беовизија, Сунчане скале, на којима остварује запажене успехе, награде и признања.

У студију Алберта Радијуса у Милану снима песму на енглеском језику „Цорнер оф yоур еyе", која касније добија и верзију на српском језику, и постиже велики успех. Након тога следи сарадња са италијанском националном телевизијом РАИ 2003. године, концертом у Асизију, где добија признање „Монде д'аморе".

Први студијски албум под називом „Светлост и сенке" издаје 1999. године. Године 2004. објављује албум „Двобојне очи", а 2007. и албум „Овај свет". „Танго међу звездама" четврти је албум, а објављен је 2009. Ове године излази и пети албум „Мој си живот", а сарадња са Биг бендом РТС-а представља наставак успешне музичке каријере Иване Јордан.