Прес конференција и друга проба српског тима у Малмеу

Другом сценском пробом представница Србије и потом конференцијом за медије, завршен је пети предевровизијски дан у Малмеу. Моје 3 су песмом и наступом орасположиле и поново одушевиле представнике иностраних медија.

У присуству фанова Евросонга и акредитованих представника медија Мoje 3 су са пратећим вокалима Ксенијом, Јеленом и Дуњом, одржале другу пробу на позорници Малме арене.

Представљени су сви детаљи сценског извођења песме Србије који су планирани за наступ у
првом полуфиналу 14. маја.

Еровизијска делегација Србије је после пробе на сцени наставила консултације са продукционим тимом организатора програма, како би утврдили све жељене детаље осмишљеног вокалног и сценског приказа наших представница, пред наступ 14. маја.

Конференција за медије српског евровизијског тима била је последња на програму петог радног дана за акредитоване новинаре у Малмеу, што није утицало на утисак о "Мoje 3" већ су наслови првих извештаја сведочили да им је управо српски тим улепшао завршетак напорног радног дана.

Поред питања у вези са песмом Србије и сценском презентацијом, новинари су питали Невену како се осећа као извођач који је наступом на Дечјој и Песми Евровизије ушао у историју Евросонга, Сара је одговарала на питања у вези са доласком из Рима у Београд. Новинари су знали и да је Мирна Радуловић победница музичког ТВ шоуа "Први глас Србије" али и за податак да је 12 година свирала виолину а неколико година певала песме "Аббе" у трибјут бенду.

О сценским костимима наших представница, дизајнерке Ане Љубинковић, говорио је аутор креативног концепта "Мoje 3" и арт директор РТС- а, Борис Миљковић : "Нама се креације веома допадају а што је најважније допадају се девојкама. Овога пута оне заиста изгледају као врло младе девојке што Невена, Сара и Мирна збиља и јесу. Зато је Ана Љубинковић и осмислила такав модни дизајн- желели смо да сценски костими буду баш овакви, да објаснимо нашу песму кроз визуелни ефекат пачворка: три девојке (три дилеме, три различита става о љубави) а у једној личности- јер и анђео и ђаво су у сваком од нас".

Марија Шерифовић се појавила на прес конференцији као изненађење вечери а новинари су наравно имали и пуно питања за евровизијску победницу Евросонга 2007. године. "Радује ме што сам поново овде са вама, на Песми Евровизије. Већ сам дуго на сцени и учинило ми се да је добар тренутак да нешто учиним и из друге позиције- као што је овај долазак у Малме, желим да пружим подршку Саши Милошевићу Марету и српским представницама ове године. Оне су врло лепе, имају много квалитета а први од њих је што оне јако добро певају.", рекла је Марија Шерифовић.

По завршетку конференције за медије, "Мoje 3" су још неко време остале у Прес центру на раније заказаним интервјуима са представницима медија.

Евровизијска делегација Србије задовољна је постигнутим током досадашњег боравка у Малмеу а за интернет портал РТС-а поручили су да су наше представнице потпуно спремне за наступ у уторак увече, у првом полуфиналу Песме Евровизије.

Подсећамо, "Мoje 3" извешће песму Србије 14. маја под редним бројем 16, као последње на програму прве такмичарске вечери 58. Евросонга.