Читај ми!

РТС стуб српског јавног мњења

На последњој седници досадашњег Управног одбора РТС-а, генерални директор Александар Тијанић захвалио је свим члановима, а посебно председнику Никши Стипчевићу на "одбрани самосталности и независности РТС-а од политичких насртаја и економских проблема".

Досадашњи Управни одбор РТС-а одржао је своју последњу седницу. На седници је речено да су задовољни претходним радом и сарадњом, а новом Управном одбору остављају задатак да РТС одржи статус најгледаније телевизије.

На 50. седници Управног одбора РТС-а резимиран је претходни рад, тренутно стање и будући изазови. Посебно су задовољни серијама које емитује РТС, а које су постигле рекордну гледаност. Ипак, остају и проблеми.

"Остављамо бригу, бригу због опадања прихода, односно претплате. Људи не плаћају струју, па онда не плаћају ни претплату. Овако велика кућа не може да живи са малим приходима", каже бивши председник УО РТС-а Никша Стипчевић.

Стипчевић истиче да је РТС обавезан да прави непрофитне емисије које много коштају, а од њих нема прихода.

Сарадња је оцењена као добра, на чему досадашњим члановима Управног одбора захваљује директор Јавног сервиса Александар Тијанић.

"Захваљујем паметним и храбим људима из Управног одбора који су свих ових година помогли да одбранимо самосталност и независност ове институције од политичких насртаја, економских проблема и оних институција које су нам више одмагале него помогле", каже генерални директор РТС-а Александар Тијанић.

Тијанић је посебно истакао заслуге бившег председника Управног одбора Никше Стипчевића.

"Посебну захвалност дугујем Никши Стипчевићу на преданом раду, и са мном, и са целом кућом. Да није било ове паметне и храбре групе људи, грађани Србије били би изложенији погибељнијој радијацији него наши пријатељи Јапанци", наглашава Тијанић.

Циљ остаје да РТС буде стуб српског јавног мњења, културна и образовна институција кључна за напредак целог друштва. Обавезе велике, а приходи мали. Стога, новом саставу Управног одбора не остаје ништа мање посла него претходном, закључено је на последњој седници.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару