Зрењанин: Трећи скуп поводом јавне расправе

Трећа јавна расправа о програмским садржајима Радио-телевизије Србије, у организацији Програмског савета РТС, одржана је у Барокној сали Градске куће у Зрењанину. Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Симо Салапура, заменица председника Скупштине града Љуба Травица и начелница Средњебанатског управног одбора Снежана Вучуревић, ученици Зрењанинске гимназије и др.

Председник Програмског одбора РТС Миливоје Павловић рекао је да је расправа организована како би се у сусрету са грађанима, који су истовремено претплатници, слушаоци Радио-Београда и гледаоци РТС, сагледало како они оцењују домет и садржаје радио и телевизијских програма, односно како они користе своје право да знају све и у којој мери РТС њима нуди благовремене и објективне информације.

"Имали смо примедбе на технолошку димензију, односно до неких крајева Србије из разлога добро познатих, сигнал нарочито радио Београда не допире довољно добро."

Уз констатацију да је РТС најбољи јавни сервис у овом делу Европе чуло се и више педлога, најчешће за увођење нових емисија које би едуковале грађане.

"Нема ништа на РТС-у о финансијским вештинама. О управљању новцем и финансијама" - истакао је Ерне Лазар из Зрењанина.

РТС у Зрењанину има Дописништво, па се догађаји из овог града често нађу на програмима.

Симо Салапура, помоћник Градоначелника Зрењанина је нагласио: "Могу само да истакнем неки лични утисак да смо дорбо заступљени у програмима Радио телевизије Србије, односно у свим информативним и осталим типовима емисија. али након оваквих расправа сигурно када се буде сумирао целокупан утисак са терена и анализа на терену видећемо у којој мери смо адекватно заступљени."

Током јавне расправе у Зрењанину обратио се и народни посланик Мирко Крлић, председник Одбора за културу и информисање Народне скупштине Републике Србије, као и економиста Лазар Ерне и Ружица Томић, председница зрењанинског Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Сунцокрет".

Завршна јавна расправа о програмским садржајима Радио телевизије Србије одржаће се 11. децембра у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару