Одржана прва јавна расправа Програмског савета РТС у овом сазиву

О културним потребама грађана и програмским садржајима намењеним деци и омладини у Србији.

На предлог Програмског савета РТС у организацији РТС-а и Мисије ОЕБС у Србији одржана је Јавна расправа о програмским садржајима ЈМУ Радио-телевизије Србије. Гледаоци, слушаоци и читаоци из Србије имали су могућност да својим предлозима, сугестијама и коментарима (од 30. октобра до 15. новембра) допринесу основном интересу у раду ЈМУ РТС као медијске институције у служби свих грађана.

Теме овогодишњих дебата одржаних у Новом саду у великој сали Скупштине АП Војводина 1. новембра, Градској кући у Лесковцу 7. новембра и у Галерији РТС 14. новембра биле су културне потребе грађана и програмски садржаји РТС-а намењени деци и омладини. На скуповима се разговарало о квалитету емитованог и припремљеног програма заједно са релевантним представницима институција система, владиног и невладиног сектора, кровних организација цивилног друштва, медија и грађана.

Домаћини дебата и учесници у разговору, поред председавајућег савета проф. др Миливоја Павловића и заменице председника Борке Поповић, били су главни и одговорни уредници релевантних програмских целина Телевизије Србије и Радио Београда: Небојша Брадић, главни и одговорни урeдник Културно-уметничког програма, Радоман Кањевац, главни и одговорни уредник Другог програма Радио Београда, доц. др Татјана Ћитић, помоћник извршног директора Сектора за развој и нове послове РТС, Илија Церовић, главни и одговорни уредник Образовно -научног програма и в.д. директора Телевизије Србије, Саша Ковачевић, помоћник директора Радио Београда, Невена Младеновић Благојевић, одговорни уредник редакције школског програма ОНП, Наташа Дракулић, одговорни уредник редакције дечијег програма КУП и Весна Ћоровић Бутрић, одговорни уредник образовног програма за децу и младе и породицу Радио Београда 1.

После анализе сугестија, предлога и примедаба свих учесника у јавној расправи, Програмски савет РТС-а доставиће генералном директору и Управном одбору РТС-а извештај и препоруке за унапређење програмског садржаја изражене током јавне расправе и објавити их на сајту РТС-а.

Овде можете прочитати/преузети извештај Јавне расправе одржане од 01.11. до 14.11.2017. у Новом Саду, Лесковцу и Београду

 

Овде можете прочитати одговор уредништва РТС-а на примедбе и сугестије изнете током Јавне расправе одржане од 1.11. до 14.11.2017. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару