Моја Индија

Текстовима о Индији, писаним током четири године, аутор приказује све њене контрасте и испреплетеност живота, културе, историје, традиције, социјалних односа и религија.

Има више Индија, каже Иван Брзев и у књизи читаоцу преноси раскош палата, сјај резиденција и живот обичног човека чије обичаје и културу најлакше је упознати путујући возом. Уз пругу, где год да сте се упутили, чуче људи и машу вагонима. Током пута уобичајено је да размените покоју реч, слаткише и дуван кроз прозор и са путницима чија су „места" на крову вагона. У Индији можете да купите возну карту за град који се налази на другој страни државе, а да нисте сигурни ни да ли то место има железничку станицу. Док путујете имате времена и да читате новине, саставни део огласног простора је и - тражим младожењу. Захтеви су да је да из исте касте, на цени су високи мушкарци до 40 година - лекари, инжењери, бизнисмени или запослени у државној служби. И када све уговоре то не мора бити крај бриге јер постоји и обичај да свештеник преко положаја звезда израчуна у колико сати треба да се венчате. Ко нема среће са рачуницом може му се десити и да то буде и „ у 1 сат и 38 минута после поноћи"...

Да ли сте знали да у Индији има 400 милиона вегетеријанаца те се на продају могу наћи плодови, нисте сигурни да ли су воће или поврће, које нигде до тамо не можете да видите? Уколико желите да пробате неко ново јело послушајте савете конобара и прочитајте у књизи како све можете да прођете уколико ваша радозналост победи.

Библиотека „Посебна издања", Ф - 22 x 16 цм, С - 253, броширано, илустровано, латиница, ISBN 978-86-6195-171-8

Саиздавач: Орион арт

Књигу потражите у продавницама ПГП-а: РТС Клуб (Радио Београд, улаз из Светогорске) и на Зеленом венцу (Југ Богданова 2), или наручите на број телефона: 011/655-27-35, односно путем мејла: prodajaknjiga@rts.rs.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару