Бесмртна претходница

Ратници Црне руке.

Били су претходница војске, или неретко, најбитнији стуб одбране. Примали су на себе нападе читавих дивизија, које су са успехом одбијали или задржавали, уз незапамћене жртве. Нажалост, данас се мало зна о четницима Великог рата. Подвизи елитних ратника гурнути су у страну, најпре због новонастале државе Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, где је српство било непожељно због југословенства, али и због припадности организацији „Уједињење или смрт" познатије као „Црна рука", која је била у сукобу са владарима и политичарима. Књига о елитним ратницима, мајсторима шпијунаже, атентаторима, али и о уметницима и дипломатама, који су им свесрдно помагали.

Саиздавач: ИК Прометеј

Едиција „Србија 1914-1918" • Суиздаваштво: ИК Прометеј • Ф - 14×20 cm • С - 184 • брош повез • ћирилица • илустровано • ISBN 978-86-6195-129-9

Књигу потражите у продавници ПГП-а на Зеленом венцу, Југ Богданова 2, или наручите на број телефона: 011/655-27-35, односно путем мејла: prodajaknjiga@rts.rs.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи