Из српске средњовековне историје

У стваралаштву Миодрага Пурковића Западна црква и њени односи са српским земљама у средњем веку заузимају посебно место. Томе сведочи и докторат „Авињонске папе и српске земље".

У стваралаштву Миодрага Пурковића Западна црква и њени односи са српским земљама у средњем веку заузимају посебно место. Овим темама је посветио свој докторат „Авињонске папе и српске земље" који у себи носи сва битна обележја његовог истраживачког рада и нарације. У средишту Пурковићевих интересовања, уз хронолошки спорна питања, били су истакнути представници друштва свога времена, нарочито они који су својим животом и радом обележели српску цркву („Српски патријарси, епископи и митрополити средњег века"), као и принцезе Немањића и Лазаревића („Царица Јелена"). У књизи су и одабрани „прилошци" из историје објављивани у бројним часописима.

Библиотека РТС • Едиција „Рара" • Ф - 16×23,5 cm • С - 288 • тврд повез • ћирилица • ISBN 978-86-6195-109-1

Више информација:

Одломак

Садржај

Књигу потражите у продавници ПГП-а на Зеленом венцу, Југ Богданова 2, или наручите на број телефона: 011/655-27-35, односно путем мејла: prodajaknjiga@rts.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи