Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у марту 2017. године

Први програм РТС-а је и даље најгледанија телевизија у Србији. Од 90 дана од почетка године чак 89 дана је најуспешнији према свим параметрима. Удео у гледаности наша два ТВ програма је 21,4%, што је за 6,5 процентних поена више од другопозициониране националне телевизије.

На ранг-листи 50 најгледанијих емисија у Србији, у марту, налазе се 32 емисије Првог програма РТС-а. Најгледанија је била домаћа играна серија Војна академија, па квиз Слагалица и  Дневник 2. У врху гледаности су и премијерне епизоде љубавне серије Санта Марија дела Салуте, и комедије Комшије, али и репризе историјске драмске трилогије Равна гора, увек радо гледаних Срећних људи и приче о судбини деце из поправног дома - Сиви дом. Комедија, Браћа по бабине линије је филм који је, такође, привукао вашу пажњу.

Поред  Дневника 2 на ранг-листи најгледанијих су и друге информативне емисије РТС-а: Око магазин, Око председнички избори 2017, Дневник 1, Београдска хроника, Да Можда Не, Око економије, Упитник и Око, документарне емисије: Квадратура круга и Сасвим природно, документарни филм: Нико није рекао нећу - прича о тројици пилота МИГ-а 29 који су бранили небо Југославије током бомбардовања 1999. године. Ту су и интервјуи са значајним личностима наше културе и стваралаштва: ТВ лица и Балканском улицом, преноси фудбалских утакмица са квалификација за Светско првенство 2018. и  Лиге шампиона, квиз Потера, забавне емисије: Ја волим Србију, Жикина шареница и С Тамаром у акцији. Међу најгледанијим емисијама је и извлачење награда Узми рачун и победи и Лото.

На нашем Другом програму највише су праћени преноси такмичења у атлетици: Европско дворанско првенство у Београду, представљање кандидата за избор председника Србије 2017, затим, прича о славној бугарској пророчици Вангелији Гушчовој кроз руску играну серију Ванга, пренос тенис-мечева са мастерса у Индијан Велсу и ватерполо утакмица Светске лиге, цртани филмови: Џони Тест и Клоин ормарић. Гледани су и стари добри филмови: вестерни Џеронимо и Јаши и убиј и  домаћи Последњи колосек, Ешалон доктора М. и Срце и њена деца. Међу најгледанијим емисијама Другог програма РТС-а су образовно-научне емисије: Студио знања и Земља хране, информативне:  ТВ мрежа и Дозволите и документарна: Ексклузивно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару