Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у јулу 2016.

Наставља се вишемесечна доминација у гледаности Јавног медијског сервиса Србије. У јулу је више од 3 милиона гледалаца свакодневно пратило Први програм РТС-а.  Ових летњих дана, наш најуспешнији ТВ програм с националном покривеношћу одржава прву позицију и према рејтингу (3,3%) и уделу у гледаности (17,6%).

На ранг-листи 50 најгледанијих емисија у јулу 2016. више од половине (31) је приказано на програмима РТС-а. Најгледанији је био пренос финалне утакмице са Европског првенства у фудбалу Португалија - Француска емитован на Првом програму РТС-а, 10. јула у 20 сати и 45 минута. Тај спортски догађај имао је аудиторијум од скоро два и по милиона гледалаца, с рејтингом од 19,1% и уделом у гледаности од 47,3% (скоро сваки други гледалац телевизије у интервалу емитовања).

Остале емисије канала Јавног медијског сервиса које се налазе на листи најгледанијих су, већином, преноси спортских догађаја (одбојка - Светска лига, кошарка - квалификације за ЛОИ 2016, фудбал - Лига Европе, тенис - Вимблдон, Дејвис куп и Роџерс куп), затим, квиз - Слагалица, домаће игране серије - Вратиће се роде и Стижу долари, филм - Присиљен да убије, емисија о пољопривреди - Знање имање.

Међу најгледанијима је и шест информативних емисија РТС-а 1: Вести, Дневник у 19.30, Јутарњи дневник, Дневник у 23, Дневник 3 и Ванредне вести. И овог пута, када је реч о ванредним актуелним догађајима у свету и код нас, гледаоци највише поверења имају у Јавни медијски сервис и информације траже, управо, на том месту. У јулу су у центру пажње били терористички напади у Ници и Минхену војни пуч у Турској и отварање поглавља 23 и 24 за приступ Србије Европској унији, а Радио-телевизија Србије је о свим тим догађајима правовремено извештавала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару