Гледаност ТВ програма с национаном покривеношћу у јануару 2016.

Први програм РТС-а и у 2016. години наставља тренд најуспешнијег ТВ програма у Србији. Дневно је уз тај програм близу 4 милиона грађана. Поред укупног аудиторијума Први програм РТС-а, у поређењу са осталим телевизијским програмима, има и највећи рејтинг и удео у гледаности.

У јануару 2016. је Први програм РТС-а 30 дана био најгледанији ТВ програм у Србији, а у  јануару 2015 - 20 дана. Допринос свакодневној гледаности Јавног сервиса поред преноса значајних спортских догађаја,  дају новоуведене емисије сопствене продукције различитих жанрова.

На ранг-листи најгледанијих емисија у јануару 2016. прве 23 су емисије Првог програма РТС-а, а међу 50 чак је 40 нашег Јавног сервиса.

Грађани Србије су са великим интересовањем пратили Европско првенство у ватерполу. Финалну утакмицу Србија - Црна Гора гледало је 2.762.000 гледалаца, чиме је оборен рекорд гледаности ватерполо утакмица. Преко 2 милиона гледалаца пратило је и остале ватерполо утакмице у којима се такмичила Србија. Поред преноса спортских такмичења у ватерполу и тенису на ранг-листи најгледанијих су и емисије других жанрова: информативне (Дневник у 19.30, Шта радите бре, Београдска хроника, Око магазин, Дневник ТВ НС, Јутарњи дневник РТС-а,Знање имање), забавне (квизови Слагалица и Потера, Новогодишњи програм РТС-а Очекујте неочекивано), домаће игране серије (Чизмаши, Комшије, Монтевидео бог те видео, На путу за Монтевидео, Бела лађа, Камионџије), документарне (Сасвим природно), домаћи филмови и ТВ драме (Зона Замфирова, Рањени орао, Уочи Божића, Бићемо прваци света, За краља и отаџбину, Хајде да се волимо још једном) и верска емисија Божићна посланица  Српске православне цркве.

Медијски јавни сервис наставља са емитовањем садржајно најразноврснијег телевизијског програма намењеног свим групама становништва Србије. Сопственом продукцијом и ауторским емисијама РТС успева да постигне најбоље резлтате по свим параметрима којима се мери успешност телевизијског програма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару