Јавни медијски сервис Србије најразноврснији и најгледанији ТВ програм у 2015.

Први програм РТС-а је према свим параметрима гледаности у 2015. био најгледанији и најразноврснији телевизијски програм у Србији. Свакодневно је уз тај програм било близу 3.500.000 гледалаца.

Током претходне године 299 дана је Први програм РТС-а био најгледанији телевизијски програм у Србији.

Високој гледаности Јавног медијског сервиса у 2015. посебно су допринеле емисије домаће продукције којима успева да задржи лидерску позицију. Грађани Србије највише верују у оно што чују и виде у информативним емисијама РТС-а. Спортска такмичења, верске емисије, забавне, школско образовне, научне, дечје, емисије из културе, филмови, и серије, су садржаји које су гледаоци највише и најчешће тражили на Првом програму РТС-а.

На ранг листи 50 најгледанијих емисија у 2015. чак 41 су емисије Првог програма РТС-а.
Прва на ранг листи је пренос фудбалске утакмице - квалификације за ЕП, Албанија- Србија, а друга кошарка - ЕП 2015. (1/2 ф) Србија- Литванија. Сваку од тих емисија на Првом програму РТС-а, гледало је више од два и по милиона грађана Србије.

Поред преноса спортских такичења у кошарци, фудбалу, тенису и ватерполу које су грађани Србије са великим интересовањем пратили на Првом програму РТС-а, на ранг листи најгледанијих су и емисије других жанрова: информативе (Дневник у 19.30, Дневник 1 РТС, Упитник и Да. Можда. Не ), забавне (квиз Слагалица и Еуросонг), премијере домаћих играних серија (Комшије, Чизмаши, Бранио сам младу Босну), али и репризе домаћих серија (Мој рођак са села, На путу за Монтевидео, Јагодићи, Бела лађа, Монтевидео Бог те видео, Монтевидео видимо се) као и домаћи филмови Зона Замфирова и Лајање на звезде и документарна емисија Сасвим природно.

Медијски јавни сервис Србије наставља са емитовањем садржајно најразноврснијег телевизијског програма намењеног свим групама становништва Србије. Својом понудом, пре свега сопственом продукцијом, успева да постигне најбоље резлтате по свим параметрима.

Графикон 1. Рејтинг програма с националном покривеношћу у 2015.

Графикон 2. Деоба гледаности (share) телевизијских програма у 2015.

Графикон 3. Просечан дневни аудиторијум програма с националном покривеношћу у 2015.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару