Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у септембру 2015.

Јавни медијски сервис Србије и у септембру најгледанији и најразноврснији телевизијски програм.

Најгледанија емисија од почетка ове године је пренос кошаркашке утакмице са европског првенства Србија-Литванија, емитована на Првом програму РТС-а, 18.септембра 2015. Рејтинг емисије је 21,1% а удео у гледаности 51,6 одсто.  Сваки други гледалац телевизије је у време емитовања те утакмице био уз Први програм РТС-а.    

У првих девет месеци 2015, Први програм РТС-а је 219 дана био најгледанији ТВ програм у Србији, ТВ Пинк 51, а ТВ Хепи три дана.

У септембру је Први програм РТС-а био најгледанији 21 дан, а ТВ Пинк 9 дана.

Први програм РТС-а је и у септембру 2015 најгледанији ТВ програм са оствареним рејтингом од 3,6 одсто. На другој позицији је ТВ Пинк (3,2%), а на трећој ТВ Хепи (2,4%). Следе ТВ Прва (1,6%), ТВ Б92 (1,0%) и Други програм РТС-а (0,5%).

Позиција програма с националном покривеношћу је иста и према уделу у гледаности (шеру) и трајању контакта с програмом.

На ранг листи 50 најгледанијих емисија у септембру више од половине (32) су емисије Првог програма РТС-а, 14 ТВ Пинка, три ТВ Хепија и једна  емисија ТВ Прве.

Прва на ранг листи је кошарка - ЕП 2015. (1/2 ф) Србија- Литванија, а друга кошарка - ЕП 2015. (1/4 ф) Србија- Чешка. Сваку од тих емисија на Првом програму РТС-а, гледало је више од  два милиона грађана Србије.

Поред преноса спортских такичења у кошарци и фудбалу које су грађани Србије са великим интересовањем пратили на Првом програму РТС-а, на ранг листи најгледанијих су и емисије других жанрова:  информативне емисије (Дневник у 19.30, Око-интервју, Око економије, Око Магазин, Дневник у 23.00, Београдска хроника, Седница Владе Србије- укидање контрамера према Хрватској, Јутарњи дневник РТС-а), забавне (квиз Слагалица), домаће игране серије (Село гори, а баба се чешља и Врућ ветар), и документарне (Сасвим природно)

Већина емисија ТВ Пинка које су се нашле на ранг листи 50 најгледанијих  у септембру  су делови ријалити програми Фарма. Запажа се да је гледаност ових емисија у првом месецу емитовања значајно мања у поређењу са гледаношћу претходних серијала.

Медијски јавни сервис Србије наставља са емитовањем садржајно најразноврснијег телевизијског програма намењеног свим групама становништва Србије. Својом понудом успева да постигне најбоље резлтате по свим параметрима (продукцијским и гледаности). 

Табела 1.  Гледаност програма с националном покривеношћу у септембру 2015. 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару