Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у октобру 2014.

У октобру је Први програм РТС-а, као и у свим претходним месецима од марта ове године, био најгледанији ТВ програм у Србији, са рејтингом од 4,3% и уделом у гледаности од 21,6 одсто.

Први програм РТС-а  је у октобру био двадесет четири дана најгледанији ТВ програм у Србији ( са највишим дневним вредностима рејтинга и удела у гледаности).

Грађани Србије су током октобра гледали телевизију у просеку 289 минута дневно ( 4 сата и 49 минута).   Највише времена током дана су били уз Први програм РТС-а, просечно 62 минута дневно.

Само Први и Други програм РТС-а су емитовали свих 13 програмских жанрова. Први програм РТС-а има највећу гледаност дванаест програмских врста ( информативни, образовни, документарни, играни серијски, забавни, дечји, спортски, филмски, комерцијални, верски, програм из културе и научни програм ).

Од педесет најгледанијих емисија у октобру, 32 су емитоване на програмима РТС-а. Најгледанија емисија у овом месецу је прекинута фудбалска утакмица Србија-Албанија, квалификације за ЕП, емитована  на Првом програму РТС-а 16.10.2014.године са оствареним рејтингом од 26,4% ( 1.802.579 гледалаца просечно по минуту).

 Позиционираност ТВ програма с националном покривеношћу  у  октобру 2014.

Најгледанија информативна емисија у октобру је  70 година после: Корак победника  (РТС 1); документарна - Квадратура круга (р) (РТС1); емисија из културе - ТВ Забавник (РТС1); верска - Верски календар (РТС 1); из науке и о популарној науци - Историја науке (РТС 1); образовна - Време је за бебе (РТС 1); дечја - Фазони и форе (РТС 1); играна серија - Срећни људи (РТС 1); забавна - Квиз:Слагалица  (РТС 1); спортска - Фудбал: Квалификације за ЕП: Србија- Албанија (прекид) (РТС 1); филм - Конобарица (РТС 1); музичка - Звезде гранда (ТВ Прва)  и комерцијална-  ТВ Продаја- Магазин ин (ТВ Пинк). 

Најгледаније емисије ( дуже од десет минута ) према врстама програма  у октобру 2014.

Извор података Nielsen Audience Measurement

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару