Гледаност ТВ програма с националном покривеношћу у јулу 2014.

Први програм РТС-а је у јулу најгледанији ТВ програм у Србији с рејтингом од 4%, уделом у гледаности од 22,2%, дневним аудиторијумом од 48,1% и трајањем контакта с програмом од 57 минута дневно по становнику. Тридесет један дан је имао највећу гледаност.

Грађани Србије су у јулу  телевизију гледали просечно 4 сата и 16 минута дневно.

Јавни медијски сервис Србије има најразноврснији ТВ програм са заступљеношћу свих 13 програмских врста. Према подацима о гледаности жанрова на телевизијама с националном покривеношћу, Први програм РТС-а има највећу гледаност 11 од укупно 13 жанрова (информативни, образовни, играни серијски, забавни, дечји, филмски, спортски, комерцијални, верски и емисије из културе и науке).

Три најзастпљенија жанра на Првом програму РТС-а су: информативни (31,5%), филмови (14,3%) и игране серије (13,6%), а на Другом програму музичке емисије (11,6%), документарне (11,3%) и образовне емисије (10,5%)

На ранг-листи педесет најгледанијих емисија у јулу, 32 су приказане на Првом програму РТС-а. Најгледанија емисија у том месецу је пренос утакмице Светског првенства у фудбалу Бразил 2014: Немачка - Аргентина, 13. јула 2014 (у 20 сати и 53 минута) на Првом програму РТС-а. Просечна гледаност те емисије (рејтинг) је 22,4% или 1.530.000 гледалаца просечно по минуту.

Најгледанија информативна емисија је Дневник 2 (РТС 1), документарна - Рапорт каплара Гаврића (РТС1), емисија из културе - Културни дневник (РТС 1), верска - Верски календар (РТС 1), из науке и о популарној науци - Залеђена планета (РТС 1), школскообразовна - Време је за бебе (РТС 1), дечја - Усијане главе (РТС 1), играна серија - Сила (ТВ Пинк), забавна - Слагалица-најбоље (РТС 1), спортска - Бразил 2014 (финале): Немачка-Аргентина (РТС 1), филм - Иди ми дођи ми (ТВ Пинк), музичка - Звезде Гранда (ТВ Прва) и комерцијална - ТВ продаја- Магазин ин (ТВ Пинк).

Извор података: Nielsen Audience Measurement

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару