Колажи Дане Маар

Самостална изложба колажа London Urban Poetry Дане Маар, биће отворена 2. новембра у Галерији Атријум Библиотеке града Београда. Изложба ће трајати до 15. новембра и представља документовано путовање кроз урбану културу Лондона.

У Галерији Атријум Библиотеке града Београда, 2. новембра биће отворена самостална изложба колажа Дане Маар под називом London Urban Poetry, која ће трајати до 15. новембра.

"Као метафора визуелног израза, графичко мапирање града ствара комуникацију и процес путем којег гледалац има прилику да чита дело као мапу. Коришћена је техника колажа како би се документовало путовање, кроз урбану културу Лондона. Прикупљањем елемената у урбаној средини и поновним коришћењем истих ствара се нова целина као нова информација. Инспирација почиње у сваком тренутку на сваком месту", истакнуто је у најави изложбе.

Дана МААР - Даница Маринковић, магистар Graphic Design Communication-а, рођена је у Београду. У Паризу живи од 1992. Након школовања у Паризу, дипломира графички дизајн на престижној Академији примењене уметности Ecole d`art Maryse Eloy у Паризу, а магистрира у Лондону, на University of the Arts of London-Chelsea college of Art&Design-na smeru Graphic Design Communication. Од тада је професионално и приватно остала на релацији Париз-Лондон-Београд.

Њено концептуално опредељење се манифестује кроз технику колажа чиме ствара савремени основ комуникације.

Дана МААР члан је УЛУПУДС-а. До сада је излагала самостално и учествовала на многобројним колективним изложбама и салонима, у Лондону и Паризу, и Београду.

Посебно се истиче самостална изложба у Галерији Озоне у Београду, након чега остварује две самосталне изложбе: у Galerie Origines и Galerie Artessepia у Паризу, у оквиру манифестације Carre Rive Gauche у кварту St Germain des Pres, Париз, а учествује на Биеналу Савремене Уметности у Паризу 2008. и 2010. Aприла 2010. остварује успешну самосталну изложбу у Supermarket concept store.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи