Читај ми!

"Крсманац" награђен у Минску

На 8. Интернационалном фестивалу универзитетских позоришта "Театрални куфер" у Минску, у Белорусији, Академско позориште "Бранко Крсмановић" освојило је награду за најбољи глумачки ансамбл, за извођење представе "Рувензори".

Академско позориште "Бранко Крсмановић" освојило је Награду за најбољи глумачки ансамбл на 8. Интернационалном фестивалу универзитетских позоришта "Театрални куфер" у Минску (Белорусија).

Ансамбл Академског позоришта извео је представу Рувензори, по тексту Беле Хамваша у режији Владимира Цвејића, а седмочлани интернационални жири доделио им је награду у конкуренцији двадесет шест позоришта из шеснаест земаља са четири континента.

Гостима фестивала Академско позориште "Бранко Крсмановић" представљено је, како је наведено у саопштењу тог театра, у склопу прославе деведесет година од оснивања као званично најстарије студентско позориште у свету.

Ансамблу су упућени позиви за гостовања у Бразилу, Мароку, Холандији, Русији, Пољској и Немачкој.

Фестивал у Минску, који је трајао од 26. септембра до 2. октобра, највећи је и најмасовнији студентски фестивал на свету, а одржава се под покровитељством Светске организације студентских позоришта AITU-IUTA, са седиштем у Канади и Белгији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи