Читај ми!

Спаја и у Бечу

Промоција другог броја часописа „Споји!“ у организацији хуманитарне организације „СРБИ за СРБЕ“ Српског просветног и културног друштва „Просвјета“ и Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И, одржана је у Бечу. Промоција ће се одржати и у Берлину 23. октобра.

У Бечу је одржана промоција другог броја часописа „Споји!" у организацији хуманитарне oрганизације „СРБИ за СРБЕ" Српског просветног и културног друштва „Просвјета" и Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И.

Промоција другог броја часописа Споји! одржана је у просторијама Храма светог Саве у Бечу, а излагачи су били: Светлана Матић, проф. матерњег језика у Бечу, дипл. инж. Жељко Гашић, потпредседник СПКД „Просвјета", Мина Ковач, студент Конзерваторијума у Бечу и чланица хора Руске и Српске православне цркве у Бечу, као и Владимир Влајић, председник и један од оснивача омладинског удружења СПО(Ј)И.

Представљени су детаљи у вези са часописом Споји! и његов други број, који носи назив „Понос српског бића, наша је ЋИРИЛИЦА!" и главну тему „Очувајмо ћирилицу!".

Око осамдесет присутних гостију сазнало је више о циљевима часописа, а то је да информише, пре свега, српску омладину у Аустрији, Швајцарској, Немачкој и Србији о горућим питањима из области српског језика, историје и културе.

Представљени су и планови „Просвјете" на пољу очувања српског језика и ћириличног писма у главном граду Аустрије, као што је пројекат „Српска причаоница" за децу од 6 до 10 година, где ће се причати српске бајке и учити српска ћирилица.

Светлана Матић, професорка српског језика,  осврнула се на тему српске школе и учења српског језика у Бечу.

Новац од продаје часописа ићи ће у хуманитарне сврхе српској деци и народу.

Промоција другог броја часописа Споји! одржана је и у Инсбруку, а планирана је и за 23. октобар у Берлину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи