Читај ми!

"Службени гласник" у Чикагу

У позоришту Српско-америчког музеја „Свети Сава" у Чикагу, 24. септембра у 18 часова одржаће се књижевно вече на коме ће се представити нова едиција "Службеног гласника" из Београда и одржати предавање из нумерологије и астрологије.

У позоришту Српско-америчког музеја „Свети Сава" у Чикагу, у суботу 24. септембра у 18 часова одржаће се књижевно вече на коме ће се представити књиге Службеног гласника из Београда и одржати предавање из нумерологије и астрологије.

Први део књижевне вечери посвећено је Звучној књизи - новој, златној едицији Службеног гласника из Београда. Реч је о новом Гласниковом пројекту којим су представљена највреднија дела српске књижевности у ЦД формату. Књиге садрже компакт-диск и текстуални прилог, а жеља Гласника је да и на овај начин промовише и чува српску књижевну баштину и језик и истовремено приближи највреднија дела српске књижевности најширем кругу читалаца, а посебно онима који нису у свакодневном контакту са матерњим језиком. Звучна књига омогућава нашим људима у иностранству, да остану у блиској вези са својим језиком и културом, преко дела највећих српских писаца.

Програм ће пратити видео-презентација Звучних књига које читају глумци: Предраг Ејдус, Рада Ђуричин, Воја Брајовић, Петар Краљ, Бранимир Брстина, Вјера Мујовић, Михаило Јанкетић, Гојко Шантић и Љубивоје Тадић.

О Звучној књизи, али и о другим сегментима богате Гласникове издавачке делатности говориће Петар Арбутина, директор Редакције књига и часописа ЈП Службени гласник, а одломке из дела читаће глумица Рада Ђуричин.

У другом делу вечери, тачније од 20 часова, посетиоци ће имати прилику да се укључе у трибину "Калдејске нумерологије и астрологије". Свет нумерологије ће представити Весна С.Томас, нумеролог и нутрициониста из Србије, сарадник листа Огледало која ће говорити на тему "Здрав живот". Кроз астролошке аспекте ће водити Ружица Ракочевић, астролог и сарадник листа Огледало, која ће говорити на тему "Како лакше живети".

О овим и осталим догађајима у организацији Српско-америчког музеја "Св. Сава", можете сазнати више на сајту www.stsavachicago.org

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи