"Два дана до мира" на енглеском језику

У Библиотеци града Отаве ће се 6. октобра одржати књижевно вече поводом штампања књиге Милете Јовичића "Два дана до мира" (Two Days till Peace) на енглеском језику.

Поводом штампања књиге Милете Јовичића "Два дана до мира" (Two Days till Peace) на енглеском језику, Библиотека града Отаве и Фондација лорда Бајрона за   балканске студије организују књижевно вече на коме ће представити ову књигу, 6.октобра, у Библиотеци града Отаве.

О књизи ће, поред аутора, говорити: бивши амбасадор у Југославији Џејмс Бисет, председник Фондације, генерал мајор Луиј Мекензи и Небојша Малић, истричар.

Ова књига представља аутентично и узбудљиво сведочанство о почетку рата у Босни и Херцеговини виђено кроз призму догађаја на Аеродрому Сарајево у априлу и мају 1992. године. Књига говори о томе како је 30 000 људи, махом жена и деце спасено преко сарајевског Аеродрома, отишавши у избеглиштво и неизвесност.

Милета Јовичић, који од маја 1993. године живи у Канади, је посматрач, сведок и учесник догађања на Сарајевском аеродрому, где је у то време радио као директор. 

Аеродром је био место на коме се у згуснутом облику одвијала ратна драма Сарајева. Бутмирска писта је била једини пут спаса за избеглице. Аеродром је, истовремено, био предмет спора између српске и муслиманске стране, између ЈНА и међународних снага, јер је био једини брз и сигуран хуманитарни канал.

Одласком из Сарајева у неизвесност чувеним авионом "Кикас" спасени носе и успомену на храброг пилота Стевана Попова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи