Читај ми!

Конференција лекара дијаспоре

Друга Конференција српске медицинске дијаспоре 2011. одржава се од 22. до 24. септембра у Београду. Циљ унапређење сарадње матице и дијаспоре у области медицине.

Конференција српске медицинске дијаспоре 2011.  друга по реду, одржава се од 22. до 24. септембра у Београду.

Циљеви Конференције су унапређење сарадње између наших лекара и експерата на пољу медицинских наука из дијаспоре са институцијама и појединцима који представљају стубове квалитета здравствене заштите у Србији, као и умрежавање српских интелектуалних вредности у области здравства у Србији са српском академском заједницом у дијаспори.

Поводом конференције, принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић организоваће 22. септембра пријем добродошлице за учеснике у Белом двору.

Свечано отварање конференције предвиђено је у београдском хотелу "Хајат", где ће се учесницима конференције обратити Његова светост патријарх српски господин Иринеј, проф. др Зоран Станковић, министар здравља, мр Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре Србије, проф. др Владимир Бумбаширевић, декан Медицинског факултета Универзитета у Београду, проф. др Радоје Чоловић, председник Српског лекарског друштва, др Дорит Нитзан, шеф Канцеларије СЗО у Србији и менаџер за јавно здравство за Југоисточну Европу, принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић.

По завршетку отварања Конференције, лекари ће учествовати у радним сесијама и то из области међу којима су интервентна кардиологија и кардиохирургија, критична нега, скрининг дојке, роботска хирургија, менаџмент у болницама, неурохирургија.

Организатори конференције су Фондација принцезе Катарине Карађорђевић и "Лајфлајн" хуманитарне организације, у сарадњи са Министарством здравља Србије, Министарством вера и дијаспоре Србије, Медицинским факултетом у Београду, Српским лекарским друштвом и Светском здравственом организацијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи