Читај ми!

Срби и глобализација

“Српско просвјетно културно друштво Просвјета - Аустрија” позива на трибину са темом "Положај Српског народа у процесу глобализације". Трибина ће се одржати 1. октобра у просторијама Цркве Св. Саве у III округу, у Бечу.

"Српско просвјетно културно друштво Просвјета-Аустрија", позива на нове "Духовне разговоре", који ће се одржати 1. октобра у 19 часова у просторијама Цркве Св. Саве у III округу, у Бечу.

Тема је "Положај Српског народа у процесу глобализације", а уводничар амбасадор Игор Давидовић, стални представник Босне и Херцеговине при УН, ОСЦЕ и другим међународним организацијама у Бечу.

"Просвјета, српско просветно и културно друштво" је основано 1902. године у Сарајеву као друштво за помагање сиромашних Срба, ђака који уче у средњим и великим школама Босне и Херцеговине и Аустроугарске монархије. У овом друштву су радили и Петар Кочић и Јован Дучић.

Друштво је забрањено 1949. године, а његов рад је обновљен 1990. године.

Основни циљ друштва је очување српске културе и идентитета, а „Просвјета" има четрдесет одбора у Србији, Црној Гори, Хрватској и Босни и Херцеговини, а одбор у Аустрији је први у Западној Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи