Читај ми!

"Месец српске културе" у Будимпешти

Манифестацију под називом „Месец српске културе“ организоваће Културни и документациони центар Срба у Мађарској под покровитељством Самоуправе Срба у Мађарској, а свечано отварање одржаће се 16. септембра у Српском културном центру у Будимпешти.

Културни и документациони центар Срба у Мађарској под покровитељством Самоуправе Срба у Мађарској, организоваће манифестацију под називом Месец српске културе", а свечано отварање одржаће се у Српском културном центру, са почетком у 18 часова.

Манифестацију ће свечано отворити Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре Републике Србије и Ласло Сасфалви, државни секретар Министарства за државну управу и правосуђе Мађарске.

Поздравне речи присутнима упутиће Љубомир Алексов, председник Самоуправе Срба у Мађарској.

Културни програм обогатиће музичари Мирко Милошевић, Криштоф Сатмари и Бојан Алексић. Изворне српске песме извешће Бранка Башић и сестре Вујановић, а наступиће и дечји хор српске Основне школе „Никола Тесла" из Будимпеште. Стихове и прозу казиваће драмски уметник Јосо Маториц.

Изложбу слика Снежане Давидовић из Србије и Агнеш С. Варге из Мађарске отвориће Милан Ђурић, уметник и директор Српског културног и документационог центра у Мађарској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи