Хокејашка миграција

Међу добитницима "црвено-бело-црвене" карте са дозволом за рад у Аустрији највише је хокејаша из Канаде.

"Црвено-бело-црвена карта" од јула ове године уређује имиграцију и приступ аустријском тржишту рада за грађане који нису држављани Европске уније, па је у протекла два месеца додељено 259 оваквих документа, а евидентиран је и 31 одбијени захтев.

Само седам високо квалификованих стручњака добило је "црвено-бело-црвену" карту, а највише интересовања за долазак показао је број додељених докумената спортистима, поготово професионалним хокејашима из Канаде.

Тако је "Ред Бул" из Салцбугра потврдио да је прибавио десет Канађана за тим, за које је поднет захтев за добијање радне дозволе, као кључне радне снаге. Уз њих, пријава је било и из Хрватске, Јапана и Сједињених Америчких Држава. Кандидатима из Канаде је додељено 27 "црвено-бело-црвених карата", затим из Хрватске 25 , САД 18 и Русије 17. Документ је завршио у рукама припадника 40 нација, од Камеруна до Панаме.

Посматрано по занимањима, на челу су спортска удружења са 48 одобрених карата, затим сектор информација и комуникација (25) и подручје банкарства и осигурања (22). Одобрења је било и за здравствене раднике, грађевинаре и трговце.

Највећи број радних дозвола односио се на такозвану основну радну снагу - са 205 позитивно решених захтева, а поред седам карата са специјално квалификоване било је и још 30 за дипломце факултета. Додељено је и 17 такозваних "плавих карата", односно одобрења која су издата према прописима Европске уније.

"Црвено-бело-црвене" карте за дефицитарне струке нису додељене, будући да ће на овом пољу тек у току следеће године бити успостављено ново уређење.

Знање немачког језика није било предуслов за позитиван одговор на захтев. Уз помоћ електронског модела, кандидати су могли, пре пријаве, да провере да ли имају неопходан број бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи